Ciasteczka owsiane miodowo-pomarańczowe - prosty przepis
58.jpg

Chrupiące, pachnące i pieszczące zmysły. Słodkie, z delikatnie wyczuwalnym aromatem pomarańczy i korzenną nutą. W dodatku, dzięki mące owsianej są pełne błonnika, a ich słodycz nie pochodzi z białego cukru, a z naturalnego miodu wielokwiatowego. Ciasteczka owsiane miodowo-pomarańczowe. Naprawdę proste.

My jemy je do kawy, do herbaty, pakujemy do lunchboxów jako przekąskę i z dumą wykładamy na talerz, kiedy mamy gości - ponieważ dzięki prostemu sposobowi wykonujemy na nich wzorki. Choć są szybkie i łatwe w przygotowaniu, robią na gościach niesamowite wrażenie - zarówno wizualne, jak i smakowe. Do dzieła!

Ciasteczka owsiane miodowo-pomarańczowe, łatwe

 

Ciasteczka owsiane miodowo-pomarańczowe, składniki

 

 

Kup miód z przepisu

 

Łatwe ciasteczka owsiane miodowo-pomarańczowe - jak zrobić

Przesiane mąki siekamy z masłem. Dodajemy miód oraz żółtka i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli jest bardzo lepiące, schładzamy je w lodówce 30-60 minut.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 5mm, przykrywamy czystą folią bąbelkową i wałkujemy raz jeszcze, by wzór się odbił.

Wykrawamy ciasteczka i przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy do lekkiego zrumienienia (ok.10-15 minut w zależności od piekarnika).

Nasz sposób: Mąki owsiane są dostępne w sklepach ze zdrową żywnością i w supermarketach. Jednak jeśli nie masz takiej pod ręką, możesz wykonać ją w domu! Wystarczy zmielić w blenderze płatki owsiane na mąkę. Zajmuje to tylko kilka sekund!


Kup miód z przepisu


Miód i ciasteczka owsiane - łatwy przepis

 

Kup miód z pomarańczą i goździkami

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium