Producent
Cena
-
od
do
Syropy
Naturalne syropy – smaczny zamiennik tradycyjnego cukru
Naturalne syropy cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Sprawdź nasze propozycje i odkryj nowe połączenia smakowe!
Naturalne syropy – charakterystyka i produkcja
Naturalne syropy to słodkie substancje płynne, które otrzymywane są z naturalnych źródeł, takich jak na przykład owoce, rośliny czy też drzewa. Charakteryzują się one zawartością naturalnych cukrów, dlatego są uważane za zdrowszą alternatywę dla rafinowanego cukru. Proces powstawania syropu zależy od surowca, z którego jest on produkowany. Przykładowo przygotowanie owocowego syropu rozpoczyna się od zebrania dojrzałych owoców, dokładnego ich umycia, obrania i rozdrobnienia. Następnie są one miażdżone lub prasowane, aby wydobyć z nich sok, który przesiewany jest przez filtr lub sito w celu usunięcia z niego większych cząstek. W kolejnym kroku uzyskany sok jest gotowany – na tym etapie można do niego dodawać jakieś inne składniki, na przykład miód. Potem syrop poddawany jest procesowi pasteryzacji, co zapewnia jego długie przechowywanie. Na koniec jest on rozlewany do butelek lub innych opakowań.
Jakie wyróżnia się rodzaje syropów?
Na półkach sklepowych obok owocowych soków czy też lemoniad znaleźć można różne syropy, na przykład syrop z czarnego bzu, syrop z owoców leśnych, syrop z imbirem, a nawet syrop z pędów sosny. W naszym sklepie oferujemy wyjątkowe połączenia różnych smaków z miodem, co czyni nasze produkty niepowtarzalnymi. Zamówić u nas można następujące syropy owocowe:
- syrop pigwa z miodem dla dzieci - Miodziś (produkt wyróżnia się głębokim żółto-pomarańczowy kolorem, jego kwaskowy smak owoców przełamany został miodem wielokwiatowym);
- syrop rokitnik z miodem dla dzieci - Miodziś (posiada on przyjemny zapach dojrzałych owoców i piękny, ciemnopomarańczowy kolor);
- syrop agrest z miodem (ma on naturalną barwę zielonego agrestu i lekko kwaskowy smak, który został przełamany nutą miodowej słodyczy);
- syrop malinowy z miodem dla dzieci - Miodziś (to przecierowy, malinowy syrop z dodatkiem miodu wielokwiatowego);
- syrop dereń z miodem (ma naturalny, ciemnoczerwony kolor i słodki smak z lekko kwaskową nutą).
Syrop do kawy i herbaty czy może do deseru owocowego, czyli szerokie zastosowanie syropów
Naturalne syropy cenione są za swoje szerokie zastosowanie. Można je wykorzystać między innymi do:
- napojów jako naturalny zamiennik cukru (na przykład jako dodatek do herbaty, kawy czy nawet wody);
- deserów podkreślając ich słodycz (na przykład do gofrów, lodów, naleśników czy też omletów);
- drinków i koktajli, dodając im intensywnego słodkiego smaku;
- sałatek owocowych jako słodki sosik (na przykład do sałatki z malin i truskawek);
- marynowania warzyw i mięsa, dodając im słodyczy i aromatu.
Syropy świetnie sprawdzają się także jako dodatek do owsianki lub jogurtu naturalnego. Możliwości ich użycia jest bardzo dużo, z pewnością każdy odnajdzie swoje ulubione połączenie!
Czy są jakieś przeciwwskazania do picia tego napoju?
Do głównych przeciwwskazań picia naturalnych syropów zalicza się na przykład:
- alergię na którykolwiek ze składników obecnych w składzie tego napoju;
- cukrzycę - ze względu na występujące w nich naturalne cukry, które mogą powodować skoki poziomu glukozy we krwi;
- przyjmowanie leków, które mogą wchodzić w interakcje z zawartymi składnikami w syropach;
- wiek poniżej 1 roku życia - ze względu na to, że te płyny mogą zawierać niebezpieczne składniki dla dzieci w tym wieku.
Dlaczego warto sięgnąć po najlepsze syropy od Pasieki Rodziny Sadowskich?
Głównym powodem, dla którego warto kupić nasze syropy jest to, że tworzymy je w naszej Manufakturze i to z polskich owoców, a dla podkreślenia ich smaku i dopełnienia naturalnej mocy dodajemy do nich troszeczkę miodu od naszych pszczół. Ze szczególną starannością dbamy o nie na każdym etapie ich produkcji, wszystko po to, aby dostarczyć naszym klientom naturalne syropy o najwyższej jakości i niesamowitym smaku.
Odkryj naturalną słodycz zamkniętą w butelce! Wypróbuj nasze pyszne syropy!