Syrop rokitnik z miodem - Miodziś

syropy_1080_33.jpg
  • nowość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,90 zł 39.90
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Miodziś w słoneczne dni chętnie wybiera zabawy na dworze. Zafascynowany puszczaniem latawca miś dobiegł aż do sadu pełnego krzewów rokitnika. Odpoczywając pod gałęziami uginającymi się od mnóstwa owoców poczuł się jak pod kolorowymi palmami. Do tego rajskiego klimatu zabrakło mu tylko orzeźwiającego soczku lub lemoniady. Ale dla naszego misia to nie problem - już wymyślił jak temu zaradzić! Zebrał z krzaczków dojrzałe owoce rokitnika, a idąc do babci z naturalnymi smakołykami, odwiedził swoje przyjaciółki pszczoły i poprosił o słoiczek miodu. To jest plan! Miodziś zasięgnął jeszcze kilku porad i z naszą pomocą, rzemieślniczą metodą przygotował najpyszniejszy syrop rokitnik z miodem - idealne orzeźwienie z miodowym sznytem! Chodźcie i Wy delektować się owocową mocą z natury od Miodzisia!


Właściwości syropu rokitnik z miodem dla dzieci 

  • tworzony rzemieślniczą metodą sok z rokitnika 
  • 20% miodu wielokwiatowego 
  • kwaskowy smak z miodową nutą
  • przyjemny zapach dojrzałych owoców
  • piękny, ciemnopomarańczowy kolor 
  • sok tłoczony ze starannie dobranych polskich owoców rokitnika 
  • naturalny smak uwielbiany jako dodatek do deserów, herbatek i sam - prosto z kubeczka 
  • bez dodatków i bez konserwantów
  • świeżość i smak lata na dłużej  - dzięki procesowi pasteryzacji 
  • naturalne orzeźwienie z miodowym akcentem 

Jak powstaje syrop rokitnik z miodem od Miodzisia? 

Syrop rokitnik z miodem to moc soku ze starannie wyselekcjonowanych owoców rokitnika. Miodziś osobiście wszystkiego pilnuje, a my czerpiemy z rokitnika pełnię smaku i natury. Wyraźny, kwaskowy smak dopełniliśmy miodem wielokwiatowym prosto z naszych Pasiek i hop do butelek! Pssst… dla zachowania świeżości tego duetu z natury, poddaliśmy nasz syrop z rokitnika z miodem procesowi pasteryzacji. Orzeźwienie i niezwykły smak natury dla każdego! 

Stosowanie syropu z rokitnika z miodem Miodziś

Naturalnie kwaskowy syrop z pszczelim akcentem to świetny dodatek do ziołowych naparów, herbatek i koktajli. Zasmakuje też jako składnik domowej lemoniady!

Syrop rokitnik z miodem od Miodzisia polecamy wszystkim poszukiwaczom nietuzinkowych smaków, jednak ze względu na zawartość miodu można go podawać dzieciom, które ukończyły 1. rok życia. 

Syrop rokitnik z miodem jest wprost idealny, żeby przemycić w nim łyżeczkę oleju z czarnuszki. ;)

Informacje 

Składniki: 80% sok z rokitnika , 20% miód wielokwiatowy 

Pojemność: 375 ml 

Przechowywanie: syrop należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. 

Syrop rokitnik z miodem ma prosty i naturalny skład, dlatego może wytrącić się osad na dnie butelki lub produkt może się rozwarstwiać. To zjawisko nie wpływa na jakość produktu, a jest znakiem naturalnego składu. Wystarczy potrząsnąć butelką przed otwarciem, aby wymieszać syrop. Produkt został poddany pasteryzacji - dzięki temu zachowuje świeżość na dłużej. Po otwarciu syrop najlepiej przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml % RWS*
Wartość energetyczna 578 kJ / 138 kcal  
Tłuszcz 6,2 g  
— w tym kwasy nasycone 2,4 g  
Węglowodany 19 g  
— w tym cukry 18 g  
Białko 0,8 g  
Sól 0,02 g  



Dane techniczne

Szkolniaki ( od 7 lat) Tak
Przedszkolaki ( 3-6 lat) Tak
Maluchy (1-3 lat) Tak
Przekąski Nie
Wegańskie Nie
Bez glutenu Nie
Dla dzieci Tak
Na prezent Nie
Kiszonki Nie
Rozszerzanie diety - BLW Tak
Dla seniora Nie

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Co powiesz na…?

Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.

Martyna Di Giusto 
dietetyczka

Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.

Martyna Di Giusto dietetyczka

Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!

Martyna Di Giusto
Autorka receptury

Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Martyna Di Giusto
dietetyczka
 

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Alicja Golonka
dietetyczka 
 

Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.

Alicja Golonka
d
ietetyczka 
 

Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.

Alicja Golonka 
dietetyczka
 

Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.

Alicja Golonka
dietetyczka

Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!

Martyna Di Gusto dietetyczka

Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.

Martyna Di Gusto 
dietetyczka

Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!

Martyna Di Gusto dietetyczka
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium