Miód wielokwiatowy
towar niedostępny
Opis
Drobnoziarnisty miód wielokwiatowy to prawdziwa siła smaku i kwiatowego aromatu. Zachwyca swoją naturalną słodyczą. W pierwszej chwili słodki, by za moment odkryć kwiatowe akcenty. Ten miód to absolutna niespodzianka wśród miodów tradycyjnych. Kolor i smak miodu wielokwiatowego różni się w zależności od pory zbiorów i kwiatów kwitnących w okolicy naszych Pasiek. Jedno jest pewne - każdy słoik to niepowtarzalna moc i uczta dla zmysłów.
Jak powstaje miód wielokwiatowy?
Miód wielokwiatowy jest kompozycją cudownych nektarów z wszystkich kwiatów dostępnych o danej porze roku w okolicy naszych Pasiek. Jest to inny proces pozyskiwania miodu niż w przypadku np. miodu faceliowego lub miodu lipowego, gdzie pszczoły zbierają nektar lub spadź jednego rodzaju. Nasze robotnice dbają o nektarową różnorodność. Dzięki temu możemy delektować się bogactwem niepowtarzalnych wartości, smaku i aromatu. Kolor miodu wielokwiatowego może różnić się w zależności od pożytków występujących w okolicach danej pasieki. Posiadamy kilkadziesiąt pasiek, dlatego nawet w tym samym sezonie miód wielokwiatowy może być bardzo różny: od bardzo jasnego po ciemnożółty kolor. Pamiętajcie, że naturalny miód wielokwiatowy nigdy nie będzie taki sam.
Właściwości miodu wielokwiatowego
Ten miód to niespodzianka pełna smaku i aromatu prosto z natury. Nie bez powodu nazywamy go miodem tysiąca kwiatów! Spójrzcie tylko na te właściwości:
- słodki smak
- kuszący kwiatowy aromat
- barwa od jasnej po ciemnożółtą lub jasnobrązową
- niepowtarzalne połączenie nektaru różnych kwiatów
- bogactwo wartości odżywczych, niezależnie od pory zbioru
- delikatniejsze walory smakowe i nieco jaśniejsza barwa to znak zbioru wiosennego
- intensywniejsze nuty kwiatowe i ciemniejszy kolor to miód pochodzący z pełni lata
- każdy słoik to 100% oryginalnej kompozycji miodu z naszych Pasiek
- łączy naturalne moce wielu upraw i dzikich kwiatów
- proces krystalizacji zachodzi w różnym czasie w zależności od rodzajów zebranego nektaru i spadzi
- czaruje dobroczynnymi składnikami o każdej porze roku
Zastosowanie miodu wielokwiatowego
Nasz miód wielokwiatowy ma całą gamę zastosowań! To absolutny hit - sprawdzi się w kuchni, ale też w domowym spa. Rozkoszujcie się naturalnymi dobrociami:
- do ulubionych placuszków i naleśników
- do herbat i ziołowych naparów
- z pieczywem, tostami i domowymi bułeczkami
- do wypieków i deserów
- z twarożkiem lub jogurtem
- w lekko przestudzonych owsiankach i jaglankach
- z letnim mlekiem lub napojem roślinnym
- w sałatkach i sosach
- w koktajlach pełnych naturalnych wartości odżywczych
Zdradzimy Wam też mały sekret - miód wielokwiatowy stanowi doskonałą bazę do wielu kompozycji miodowo-owocowych oraz tych z naturalnymi dodatkami.
Gdzie kupić miód wielokwiatowy? / Cena
Nasz miód wielokwiatowy to niepowtarzalna kompozycja w każdym słoiku - i też w każdym pełna kwiatowego aromatu!
- Miód wielokwiatowy z naszych Pasiek to 100% pewności zakupu z najlepszego - polskiego źródła.
- Nasz miód to pełnia natury i wyjątkowa kompozycja nektaru kwiatów - warta każdej ceny.
- Zawsze dbamy o najlepsze relacje z naturą, a to kolejny atut w pracy naszych pszczół.
- Cena naszego miodu wielokwiatowego to składowa wielu czynników, od procesu pozyskiwania miodu, po pakowanie z zachowaniem zasad zero waste.
- Szklane słoiki wypełnione najwyższej jakości miodem są idealnym urozmaiceniem wielu dań - spróbujcie sami!
Przeciwwskazania do stosowania miodu wielokwiatowego
Miód wielokwiatowy to nektar zbierany przez nasze pszczoły z różnego kwiecia. Bogata kompozycja może wywoływać reakcje alergiczne, dlatego zalecamy stopniowe wdrażanie naszego miodu do diety, obserwując czy nie występuje uczulenie.
Informacje
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g | % RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1357 kJ / 330 kcal | 16% |
Tłuszcz | 0 g | 0 % |
— w tym kwasy nasycone | 0 g | 0% |
Węglowodany | 79,5 g | 31 % |
— w tym cukry | 79,5 g | 88 % |
Białko | 0,3 g | 1 % |
Sól | 0 g | 0% |
Składniki: 100% miodu nektarowego - wielokwiatowego
Dane techniczne
Szkolniaki ( od 7 lat) | Nie |
Przedszkolaki ( 3-6 lat) | Nie |
Maluchy (1-3 lat) | Nie |
Przekąski | Nie |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | Tak |
Dla dzieci | Nie |
Na prezent | Nie |
Kiszonki | Nie |
Rozszerzanie diety - BLW | Nie |
Dla seniora | Tak |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.
Martyna Di Giustodietetyczka
Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.
Martyna Di Giustodietetyczka
Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.
Martyna Di Giustodietetyczka
Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.
Martyna Di Giusto dietetyczkaKolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di GiustoAutorka receptury
Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.
Martyna Di Giusto
dietetyczka
Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.
Martyna Di Giustodietetyczka
Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.
Martyna Di Giustodietetyczka
Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.
Martyna Di Giustodietetyczka
Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.
Martyna Di Giustodietetyczka
Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Martyna Di Giustodietetyczka
Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Alicja GolonkaMiodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.
Alicja Golonkadietetyczka
Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.
Alicja Golonkadietetyczka
Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.
Alicja Golonkadietetyczka
Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!
Martyna Di Gusto dietetyczkaKimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.
Martyna Di Gustodietetyczka
Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!
Martyna Di Gusto dietetyczka