Zakwas z buraka
Opis
Tradycyjny, wyborny w smaku, o głębokim kolorze i niesamowitym aromacie - udało nam się osiągnąć zakwas idealny! Taki, o którego dolewkę proszą wszyscy, bez względu na to, czy byli wcześniej amatorami prozdrowotnych kiszonek, czy dopiero co spróbowali tego specyfiku <3
Zakwas z buraka to niepasteryzowany napój z buraka przygotowany na bazie kiszonych warzyw i źródlanej wody. Polecamy go szczególnie dbającym o zbilansowaną dietę i zdrowy styl życia - w wypitej codziennie porcji zakwasu znajdziesz moc wartości odżywczych.
W medycynie ludowej i poradach babć, zakwas z buraka podawany był w chwilach osłabienia, gorszego samopoczucia, przy rekonwalescencjach i na wzmocnienie. Sprawdziliśmy jego moc na sobie, jest mega!
Właściwości tradycyjnego zakwasu z buraka:
- buraczana moc z dodatkiem przypraw i innych warzyw
- znany z zawartości witamin, minerałów i probiotyków
- zakwasy buraczane charakteryzują się wysoką zawartością żelaza
- żywa kiszonka, która dzięki długiemu procesowi kiszenia zachowuje pełnię właściwości świeżych warzyw
- dużo buraków w pełnej, okazałej butelce!
- 100% natury i doskonale wyważony smak
Przechowywanie: Zakwas przechowuj w chłodzie, w lodówce lub spiżarni. Optymalna temperatura dla niego to 2-8 stopni Celsjusza. Zakwas jest naturalną, żywą kiszonką, może więc gazować i się pienić. To dobry znak! Unikaj potrząsania butelką i trzymania jej w cieple.
Dawkowanie: Zakwas polecamy pić codziennie, po około pół szklanki. Najlepiej na czczo lub przed posiłkiem. Pij schłodzony, a jeśli lubisz - podgrzej go do temperatury pokojowej. Nie doprowadzaj do wrzenia.
Skład: Woda źródlana, burak czerwony 41%, czosnek, sól, liść laurowy, ziele angielskie.
Pojemność: 700ml
Wspólnie z naszymi przyjaciółmi, specjalistami w tej dziedzinie - zespołem Zakwasowni, stworzyliśmy linię naturalnie kiszonych napojów. To żywe, prozdrowotne kiszonki, które wprowadzają do diety witaminy, minerały i duuuużo dobrego smaku!