Zakwas z marchewki z jabłkiem i cytryną Miodziś
towar niedostępny
Opis
Hop, hop i hooop! Aż trzy produkty Miodziś wybrał tym razem i wrzucił do koszyka! Jesteście ciekawi jakie? Marchewkę, jabłka i cytrynę! Ale zwykły soczek to dla naszego misia jeszcze nie wszystko… postanowił przygotować pyszną kompozycję w wersji kiszonej, takiej orzeźwiającej, pełnej mocy i smaku z natury! No w sam raz dla letniego orzeźwienia i dla najlepszego samopoczucia brzuszków! Poznajcie Zakwas z marchewki z jabłkiem i cytryną od Miodzisia. Naturalna kiszonka czeka, by smakowicie wzbogacić każdy dzień, wesprzeć brzuszki maluchów i starszaków. Pssst... Miodziś nieskromnie przyznał, że wyszło po prostu pysznie i na bogato! Zachwycony nowym smakiem kiszonki przygotowanej w tradycyjny sposób już zaciera łapki i nastawia kolejne porcje na zakwas pełen właściwości z natury!
Właściwości zakwasu z marchewki, jabłka i cytryny
Jesteście ciekawi, jakie właściwości kryją się w pysznym zakwasie z marchewki? Niektóre poznacie w mgnieniu oka, a inne - na dobre poczują Wasze brzuszki, już Miodziś o to zadbał najlepiej. Każda butelka marchewkowego zakwasu to:
- moc kiszonej marchewki
- pyszny smak zakwasu złagodzony jabłkiem i uzupełniony cytryną
- to niefiltrowany i niepasteryzowany zakwas
- doskonała kompozycja jako jedna z 5. porcji warzyw i owoców dziennie
- w sam raz dla dzieci... i dla całej rodziny - jako wspólny rytuał dla najlepszego samopoczucia każdego dnia ;)
Pssst... wiecie, że niektórzy mówią, że to zakwas z kiszonej marchewki? Może dlatego, że kolor zakwasu nie przypomina soku marchewkowego ;) Miodzisiowy, żywy zakwas z marchewki z dodatkiem jabłek i cytryny ma jasny kolor, który może delikatnie się zmieniać, bo kiszonka to produkt żywy, który ciągle pracuje, więc to normalne i w pełni naturalne zjawisko - bez obaw! ;)
Jak powstaje naturalna kiszonka od Miodzisia?
Kto zna Miodzisia, ten wie, że jest prawdziwym miłośnikiem natury, tradycyjnych receptur i... czasem nawet sięga po babcine przepisy i wskazówki. Tym razem, znając już sposób na przygotowanie Zakwasu z buraków z acerolą, Miodziś postanowił stworzyć nową kompozycję warzyw i owoców w postaci kiszonki. Zebrał do koszyka dorodne marchewki, a po drodze do domu zerwał kilka jabłek z sadu. W domowej spiżarni była jeszcze cytryna - Miodziś pomyślał, że świetnie pokreśli smak fermentowanego napoju i zabrał się do dzieła! Przygotował ogromny słoik, do którego wrzucił starannie umyte, obrane i pokrojone marchewki, jabłka i kawałki cytryny, dodał garść przypraw... ale przebiegły miś nie podzielił się z nami dokładnymi porcjami - zachował szczegóły dla siebie! Na koniec wszystko zalał wodą źródlaną i przykrył.
Zakwas potrzebował jeszcze jednego ważnego czynnika - czasu, który pozwolił na prawdziwe, mocarne działanie natury! Zakwas z marchewki, jabłek i cytryny powstaje w naturalnym procesie kiszenia, a inaczej - procesie fermentacji z udziałem dobrych kultur bakterii. Miodziś już dobrze zna ten etap, bo z misiową babcią nauczył się jak zrobić domowy zakwas z buraków, teraz po prostu dał się ponieść kubkom smakowym i wyobraźni - dlatego do słoja wpadła marchewka, jabłka i cytryna! ;)
Nasz miś cały czas spokojnie czuwa nad całością i dogląda magicznego procesu. Trudno nie zauważyć jak zakwas nabiera wyjątkowego koloru, staje się kwaśny i zyskuje naturalne właściwości, a przy tym cieszy mocą aromatu. Pssst... słyszeliście o tym procesie kiszenia, prawda? To przemiana, która zachodzi przy pomocy bakterii fermentacji mlekowej (kwasu mlekowego). W efekcie otrzymujemy kiszony sok z marchewki, jabłek i cytryny, oczywiście nie od razu - proces ten wymaga czasu. Po kilku dniach dbania o najlepsze warunki, zakwas marchewkowy jest gotowy! Teraz nasz miś zastanowił się, jak się nim podzielić - już miał na myśli buteleczki 250 ml, ale spróbował i zdecydował, że więcej - musi być go więcej dla każdego! Przygotował wygodne butelki 500 ml i hop - teraz częstuje Was swoim zakwasem pełnym mocy z natury, bez sztucznych dodatków i bez konserwantów - musicie spróbować!
Dla kogo zakwas marchewkowy z jabłkiem i cytryną?
To bardzo proste - dla każdego z przyjaciół Miodzisia, dla małych i dużych, dla całej rodziny! Nawet jeśli jedni wolą zakwas buraczany, inni kimchi, to i tak każdy choć raz powinien spróbować mocarnych właściwości, które powstają podczas kiszenia marchewki, jabłek i cytryny! Miodziś już wie, że to jego najlepszy kwaskowy eliksir, który świetnie smakuje, latem przyjemnie chłodzi i orzeźwia, a przy tym dba o świetne samopoczucie brzuszka, bo tak właśnie działają kiszone warzywa od Miodzisia w formie pysznego zakwasu i to w eleganckiej butelce! Tak to my lubimy dbać o naturalne wzmocnienie każdego misia! ;) Pssst... wiecie, że nawet poszukiwacze naturalnych źródeł witamin i dobroci płynących z natury sięgają po żywe kiszonki?Są tak wyśmienite!
Kiedy pić zakwas z marchwi, jabłka i cytryny? Miodziś podpowiada jak włączyć do diety!
Zakwas z marchewki z jabłkiem i cytryną od Miodzisia to świetna porcja kiszonych dobroci i źródło właściwości prosto z natury - w sam raz dla wzbogacenia lub rozszerzania diety malucha.
Zakwas polecamy podawać dzieciom w porcjach około pół szklanki zakwasu dziennie, najlepiej na czczo lub przed posiłkiem. Można podawać chłodny, prosto z lodówki lub delikatnie go ogrzać. Jednak pamiętajcie, by nie doprowadzać zakwasu do wrzenia - traci wtedy swoje naturalne supermoce.
Informacje
Składniki: woda źródlana, marchew 26%, jabłko 14%, cytryna 4%, liść laurowy, ziele angielskie, sól
Przechowywanie: Zakwas przechowuj w chłodzie, w lodówce lub spiżarni. Optymalna temperatura dla niego to 2-8 stopni Celsjusza. Zakwas jest naturalną, żywą kiszonką, może więc gazować i się pienić. To dobry znak! Unikaj potrząsania butelką i trzymania jej w cieple. Po otwarciu zakwas należy przechowywać w lodówce.
Pojemność: 500 ml
Produkt może zawierać: soję, gorczycę, orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu.
Ważne!
UWAGA: Zakwas to produkt żywy i świeży, cały czas aktywnie pracuje w butelce. Dlatego jest taki dobry! Zaczekaj z jego otwarciem, po wyjęciu z paczki wstaw butelkę pionowo do lodówki i odczekaj, aż Zakwas dobrze się schłodzi i odpocznie po podróży!
UWAGA: Zakwas to produkt żywy i świeży, cały czas aktywnie pracuje w butelce. To również powód, dla którego zamówień, które zawierają Zakwasy nie wysyłamy w piątki. Chcemy być pewni, że paczka dotrze do Ciebie cała i bezpieczna. Zamówienia z Zakwasem złożone w czwartek po 10:00 wysyłamy w najbliższy w poniedziałek.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności






Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di GiustoAutorka receptury






Elektrolity z pyłkiem pszczelim to suplement diety, który został stworzony z myślą o osobach, które potrzebują wsparcia w nawodnieniu podczas upalnych dni lub wzmożonego wysiłku. Dzięki wyselekcjonowanym składnikom dedykowany jest każdemu, kto chce zadbać o swoją równowagę elektrolitową, przeciwdziałać zmęczeniu oraz wesprzeć pracę mięśni (magnez), a przy okazji zadbać o układ nerwowy (potas). Ponadto suplement uzupełnia dietę w D-rybozę oraz kluczowy składnik mineralny jakim jest sód.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miodziś Elektrolity dla dzieci to suplement diety dla najmłodszych, który dostarcza kluczowe składniki mineralne: magnez (dla równowagi elektrolitowej), sód i potas (dla zdrowia układu nerwowego i mięśni). Dbajmy o odpowiednie nawodnienie naszych dzieci, podając im odpowiednią ilość płynów i wspomagając się Elektrolitami Miodziś, aby zadbać o zdrowie maluchów. Bardzo ważne jest, aby regularnie uzupełniać elektrolity u dzieci, zwłaszcza gdy za oknem upał.
Martyna Di Giustodietetyczka