Zestaw Colostrum z pyłkiem pszczelim + Witaminą C z pyłkiem pszczelim -20%
towar niedostępny
Opis
Zestaw colostrum z pyłkiem pszczelim oraz witaminą C z pyłkiem pszczelim, to codzienny zestaw w służbie prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. To połączenie najwyższej jakości składników aktywnych z dobrociami prosto z ula, od naszych pszczół.
Colostrum z pyłkiem pszczelim
To unikalny produkt, łączący bogactwo immunoglobulin z skarbem od naszych pszczół pełnym dobroci prosto z ula.
Colostrum wołowe czyli siara, to pierwszy pokarm wytwarzany przez krowę w procesie laktacji, kiedy składniki aktywne są najbardziej skoncentrowane. Colostrum zawiera immunoglobuliny typu G.
Recepturę colostrum z pyłkiem pszczelim od Pasieki Rodziny Sadowskich, wzbogaciliśmy o kwas foliowy. Dodatek witaminy C i E pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, oraz pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Cynk w suplemencie Colostrum z pyłkiem pszczeli dba nie tylko o odpornosć organizmu, ale również o skórę, paznokcie i włosy.
W opakowaniu czeka na Ciebie 60 kapsułek - dokładnie tyle, ile potrzebujesz na miesiąc suplementacji Colostrum z pyłkiem pszczelim. Zalecana porcja dzienna to 2 kapsułki.
Nasz produkt jest odpowiedni dla wegetarian oraz osób unikających laktozy.
Witamina C z pyłkiem pszczelim
Nasz suplement pochodzi z ekstraktu z dzikiej róży, jednego z najbogatszych źródeł witaminy C. Wzbogaciliśmy ją o mikronizowany pyłek pszczeli, który dzięki dokładnemu rozdrobnieniu zapewnia lepszą przyswajalność. Witamina C pomaga w prawidłowym utrzymaniu odporności organizmu, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu oraz prawidłowej produkcji kolagenu.Nasza Witamina C trafia do Was w wygodnej formie proszku do rozpuszczenia w wodzie, który jest łatwy w użyciu. Wystarczy dodać 1 miarkę do szklanki wody i wymieszać. Jesteśmy pewni że zachwyci Was połączenie lekko kwaśnej witaminy C z dzikiej róży ze słodkim dodatkiem pyłku pszczelego.
Stosuj codziennie, aby wzmocnić swoje siły witalne - witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Informacje
Witamina C
Zawartość netto: 150 g
Składniki: ekstrakt z owoców dzikiej róży standaryzowany na 70% witaminy C, mikronizowany pyłek pszczeli.
Zalecana porcja dzienna niezbędna do uzyskania korzystnego działania: 1000 mg = 1 miarka proszku dołączona do opakowania (znajdziesz ją w słoiku). Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Sposób przygotowania: jedną porcję proszku (1 miarka) wymieszać w szklance wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu raz dziennie w trakcie posiłku.
Środki ostrożności: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Nie należy stosować u małych dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących piersią oraz przy nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.
Colostrum z pyłkiem pszczelim
Zawartość netto: 60 kapsułek
Składniki: colostrum wołowe (mleko) standaryzowane na 30% immunoglobulin IgG w suchej masie, kapsułka celulozowa Vcaps® (hydroksypropylometyloceluloza), witamina C (kwas L-askorbinowy), cynk (cytrynian cynku), mikronizowany pyłek pszczeli, witamina E (bursztynian D-alfa tokoferylu), Magnafolate - kwas foliowy (L-metylofolian wapnia).
Zalecana porcja dzienna niezbędna do uzyskania korzystnego działania: 1 kapsułka, dwa razy dziennie. Opakowanie zawiera 60 kapsułek, czyli pełną miesięczną suplementację. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Środki ostrożności: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Nie należy stosować u małych dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących piersią oraz przy nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Dane techniczne
Dodatkowy tekst | W zestawie oszczędzasz 25 zł |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności






Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.
Martyna Di Giustodietetyczka






Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.
Martyna Di Giustodietetyczka






Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.
Martyna Di Giustodietetyczka






Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.
Martyna Di Giusto dietetyczka





Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di GiustoAutorka receptury






Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.
Martyna Di Giusto
dietetyczka






Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.
Martyna Di Giustodietetyczka






Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Martyna Di Giustodietetyczka





Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Alicja Golonka




Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.
Alicja Golonkadietetyczka





Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.
Alicja Golonkadietetyczka





Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.
Alicja Golonkadietetyczka







Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!
Martyna Di Gusto dietetyczka






Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.
Martyna Di Gustodietetyczka







Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!
Martyna Di Gusto dietetyczka