Kombucha truskawkowa
towar niedostępny
Opis
Wyobraźcie sobie idealnie orzeźwiający napój… Lekko musujący, trochę kwaskowaty, lekko słodki (ale nie za bardzo!), z dobrym składem - a jeśli jeszcze ma wiele właściwości, to już w ogóle ideał! Rozmarzyliście się? Przed Wami Kombucha z truskawką na bazie zielonej herbaty! Tego napoju po prostu nie może zabraknąć na Waszych imprezach ze znajomymi, wieczornych spotkań z przyjaciółkami. Nie ukrywamy, kombucha z truskawką wciągnęła nas bez reszty! Jest w 100% naturalna, żywa, niefiltrowana i niepasteryzowana! Dodany do kombuchy sok z truskawek tworzy idealne, niezapomniane wrażenia dla kubków smakowych!
Co to jest Kombucha?
Najpierw były Chiny (od II wieku jest tam znana jako “eliksir życia” ), później była Japonia, a teraz szturmem zdobywa cały świat! Kombucha to sfermentowany napój na bazie herbaty, cukru, grzybka herbacianego i różnych dodatków.
Grzybek herbaciany to nie jest typowy grzyb, jaki znamy z naszych lasów, a kultura mikroorganizmów składająca się z dobrych bakterii i drożdży. To on sprawia że nasza herbata fermentuje i zużywa cukry, przetwarzając je na kwas octowy, kwas glukonowy oraz inne substancje, które nadają Kombuchy wyjątkowy smak, aromat oraz moc właściwości!
Właściwości Kombuchy z truskawką:
- 100% naturalny, przyrządzany na bazie herbaty
- zdrowa alternatywa dla napojów gazowanych i alkoholu
- odpowiednia dla wegan
- niepasteryzowana i niefiltrowana
- bezglutenowa
Informacje:
Przechowywanie: Kombuche przechowuj w chłodzie, w lodówce lub spiżarni. Optymalna temperatura dla niej to 2-8 stopni Celsjusza. Kombucha jest żywa, dlatego może bąbelkować i delikatnie gazować. To dobry znak! Unikaj potrząsania butelką i trzymania jej w cieple.
Skład: napar z zielonej herbaty (woda, zielona herbata 1%),zagęszczony sok jabłkowy 21%, syrop truskawkowy 5% (sok z truskawek, cukier trzcinowy), żywe kultury scoby.
Pojemność: 750ml
Ważne!
Kombucha to produkt żywy i świeży, cały czas aktywnie pracuje w butelce. Dlatego jest taki dobry! To również powód, dla którego zamówień, które zawierają Kombuchy nie wysyłamy w piątki. Chcemy być pewni, że paczka dotrze do Ciebie cała i bezpieczna. Zamówienia z Kombuchą złożone w czwartek po 10:00 wysyłamy w najbliższy w poniedziałek.
Zaczekaj z ich otwarciem, po wyjęciu z paczki wstaw butelkę pionowo do lodówki i odczekaj, aż Kombucha dobrze się schłodzi i odtai po podróży! Nie potrząsaj butelką, chyba, że zależy Ci na szampańskim efekcie wybuchającego trunku!
Kombucha może zawierać do 1,2% alkoholu, który może sie wytracić w naturalnym procesie fermentacji.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 ml | % RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 101 kJ / 20 kcal | |
Tłuszcz | <0,1 g | |
— w tym kwasy nasycone | 0 g | |
Węglowodany | 4,5 g | |
— w tym cukry | 3,4 g | |
Białko | 0 g | |
Sól | 0 g |
Dane techniczne
Szkolniaki ( od 7 lat) | Nie |
Przedszkolaki ( 3-6 lat) | Nie |
Maluchy (1-3 lat) | Nie |
Przekąski | Nie |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak |
Dla dzieci | Nie |
Na prezent | Nie |
Kiszonki | Tak |
Rozszerzanie diety - BLW | Nie |
Dla seniora | Nie |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności






Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.
Martyna Di Giustodietetyczka






Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.
Martyna Di Giustodietetyczka






Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.
Martyna Di Giustodietetyczka






Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.
Martyna Di Giusto dietetyczka





Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di Giustodietetyczka






Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.
Martyna Di Giusto
dietetyczka






Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.
Martyna Di Giustodietetyczka






Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Martyna Di Giustodietetyczka





Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Alicja Golonka




Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.
Alicja Golonkadietetyczka





Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.
Alicja Golonkadietetyczka





Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.
Alicja Golonkadietetyczka







Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!
Martyna Di Gusto dietetyczka






Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.
Martyna Di Gustodietetyczka







Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!
Martyna Di Gusto dietetyczka