Kimchi tradycyjne

Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,90 zł 17.90
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Czy może być coś lepszego niż parująca miska zupy kimchi w pochmurne popołudnie lub orzeźwiająca sałatka w letni dzień? Nie może! Dbając o Wasze zdrowie i pyszności w spiżarni, nasi odkrywcy odporności powędrowali aż do Korei! Czas na Kimchi tradycyjne, które szturmem podbija talerze w Europie. Słynie ze swoich prozdrowotnych właściwości, intensywnego aromatu. Nasze Kimchi tradycyjne od Zakwasownii Rodziny Sadowskich jest idealnym balansem kwaśnego, ostrego i słonego smaku. Soczysta, a zarazem krucha konsystencja jest idealnym uzupełnieniem dań głównych, przystawek i przekąsek. 


Co to jest Kimchi?

To tradycyjne przystawka z kuchni Koreańskiej, który jest podawane jako dodatek do różnych dań koreańskich. Składa się z kiszonych lub fermentowanych warzyw, najczęściej jest to kapusta, marchew lub rzodkiew. Swój ostry smak zawdzięcza papryczce chilli, imbirowi oraz czosnkowi. Proces powstawania kimchi jest pracochłonny i powolny. Ciekawostka - koreańczycy wierzą, że regularne spożywanie kimchi zapewnia długie i zdrowe życie.



Właściwości Kimchi tradycyjnego:

  • Wegańskie - bez dodatku sosu rybnego.
  • Przygotowane ręcznie. 
  • Niepasteryzowane przez co zachowuje moc dobrych bakterii.
  • Wszechstronność zastosowań - przystawka, przekąska, dodatek do dań głównych oraz doskonała baza do dań kuchni azjatyckiej.

Informacje

Przechowywanie: Kimchi tradycyjne przechowuj w lodówce w temperaturze od  +2 °C do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni, ale dochodzą nas słuchy od klientów - że znacznie szybciej znika

Składniki:Kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiewka, chilli, miso, sos sojowy, sól.

Masa netto: 300g 

Ważne!

Kimchi to produkt żywy i świeży, cały czas aktywnie pracuje w słoiku. Dlatego jest taki dobry! 

Wiecie co to znaczy, że nasze kiszonki są żywe? To produkty w 100 naturalne i niepasteryzowane, a ich fermentacja wciąż trwa w słoikach! Wieczka od Kimchi często są wypukłe, mimo że wcale nie były jeszcze otwierane. Zdarza się też, że sos z Kimchi sączy się spod wieczka, a po otwarciu buzuje w słoiku. To wszystko za sprawą działania bakterii kwasu mlekowego, które są bardzo pożądane i dają naszym kiszonkom wszystko to, co z natury najlepsze.

Jak zatem poznać naturalne, niepasteryzowane Kimchi? Właśnie po tym, że buzuje w słoiku. Smacznego!

UWAGA: Kimchi to produkt żywy i świeży, cały czas aktywnie pracuje w słoiku. Dlatego jest taki dobry! To również powód, dla którego zamówień, które zawierają Kimchi nie wysyłamy w piątki. Chcemy być pewni, że paczka dotrze do Ciebie cała i bezpieczna. Zamówienia z Kimchi złożone w czwartek po 10:00 wysyłamy w najbliższy w poniedziałek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g % RWS*
Wartość energetyczna 72 kJ / 17 kcal  
Tłuszcz 0,2 g  
— w tym kwasy nasycone <0,1 g  
Węglowodany 0,7 g  
— w tym cukry 0,7 g  
Białko 1,3 g  
Sól 0,8 g  

Dane techniczne

Szkolniaki ( od 7 lat) Nie
Przedszkolaki ( 3-6 lat) Nie
Maluchy (1-3 lat) Nie
Przekąski Tak
Wegańskie Tak
Bez glutenu Nie
Dla dzieci Nie
Na prezent Nie
Kiszonki Tak
Rozszerzanie diety - BLW Nie
Dla seniora Nie

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Co powiesz na…?

Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!

Martyna Di Giusto
Autorka receptury
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium