Kimchi łagodne
towar niedostępny
Opis
Kimchi łagodne Zakwasownii Rodziny Sadowskich, to delikatniejsza wersja Kimchi tradycyjnego. Delikatniejszy, nie znaczy mniej smaczny! Co to, to nie! Jest po prostu najmniej pikantne ze wszystkich trzech wersji. To idealna propozycja, dla osób które zaczynają swoją podróż z kimchi i dla tych, które pikantnych potraw nie lubią lub nie mogą spożywać. Kimchi to znana na całym świecie, tradycyjna koreańska przystawka, która pysznie się sprawdzi, jako dodatek do smażonego ryżu, placków śniadaniowych czy bowli pełnych warzyw.
Co to jest Kimchi?
Kimchi to koreańska tradycyjna przystawka, która jest pysznym uzupełnieniem dań głównych. Co znajdziesz w środku? Najczęściej kapustę, rzodkiew, marchew lub inne sezonowe składniki oraz aromatyczne przyprawy: papryczkę chilli, imbir, czosnek. Kimchi powoli fermentuje, nabierając kwaśno - pikantnego smaku.
Właściwości Kimchi łagodnego:
- Wegańskie - bez dodatku sosu rybnego.
- Przygotowane ręcznie.
- Wszechstronność zastosowań - przystawka, przekąska, dodatek do dań głównych oraz doskonała baza do dań kuchni azjatyckiej.
- Delikatniejsze w smaku, idealne dla tych którzy zaczynają swoją przygodę z Kimchi.
Informacje:
Przechowywanie: Kimchi delikatne przechowuj w lodówce w temperaturze od +2 °C do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni, ale dochodzą nas słuchy od klientów - że znacznie szybciej znika. Kimchi jest żywą kiszonką, która może lekko bąbelkować i się pienić - to dobry znak!
Składniki:Kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiewka, chilli, miso, sos sojowy, sól.
Masa netto: 300g
Ważne!
Kimchi to produkt żywy i świeży, cały czas aktywnie pracuje w słoiku. Dlatego jest taki dobry!
Wiecie co to znaczy, że nasze kiszonki są żywe? To produkty w 100 naturalne i niepasteryzowane, a ich fermentacja wciąż trwa w słoikach! Wieczka od Kimchi często są wypukłe, mimo że wcale nie były jeszcze otwierane. Zdarza się też, że sos z Kimchi sączy się spod wieczka, a po otwarciu buzuje w słoiku. To wszystko za sprawą działania bakterii kwasu mlekowego, które są bardzo pożądane i dają naszym kiszonkom wszystko to, co z natury najlepsze.
Jak zatem poznać naturalne, niepasteryzowane Kimchi? Właśnie po tym, że buzuje w słoiku. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g | % RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 72 kJ / 17 kcal | |
Tłuszcz | 0,2 g | |
— w tym kwasy nasycone | <0,1 g | |
Węglowodany | 0,7 g | |
— w tym cukry | 0,7 g | |
Białko | 1,3 g | |
Sól | 0,8 g |
Dane techniczne
Szkolniaki ( od 7 lat) | Nie |
Przedszkolaki ( 3-6 lat) | Nie |
Maluchy (1-3 lat) | Nie |
Przekąski | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Dla dzieci | Nie |
Na prezent | Nie |
Kiszonki | Tak |
Rozszerzanie diety - BLW | Nie |
Dla seniora | Nie |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności






Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.
Martyna Di Giustodietetyczka






Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.
Martyna Di Giustodietetyczka






Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.
Martyna Di Giustodietetyczka






Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.
Martyna Di Giusto dietetyczka





Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di GiustoAutorka receptury






Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.
Martyna Di Giusto
dietetyczka






Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.
Martyna Di Giustodietetyczka






Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Martyna Di Giustodietetyczka





Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Alicja Golonka




Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.
Alicja Golonkadietetyczka





Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.
Alicja Golonkadietetyczka





Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.
Alicja Golonkadietetyczka







Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!
Martyna Di Gusto dietetyczka






Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.
Martyna Di Gustodietetyczka







Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!
Martyna Di Gusto dietetyczka