Colostrum z pyłkiem pszczelim
towar niedostępny
Opis
Colostrum zawierające immunoglobuliny połączyliśmy w jednym suplemencie diety z mikronizowanym pyłkiem pszczelim - skarbem od naszych pszczół pełnym dobroci prosto z ula. Te dwa składniki tworzą unikalny duet, który dodatkowo wzbogaciliśmy o kwas foliowy oraz witaminy C i E wspierające ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Wraz z cynkiem, który jest kluczem do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, składniki suplementu diety oferują wsparcie dla Twojego dobrego samopoczucia każdego dnia! W jednym opakowaniu znajduje się aż 60 kapsułek - dokładnie tyle, ile potrzebujesz na pełny miesiąc stosowania Colostrum z pyłkiem pszczelim, ponieważ zalecana porcja dzienna tego suplementu to 2 kapsułki.
Co to jest Colostrum?
Colostrum wołowe, zwane również młodziwem, stanowiące filar tego suplementu, to siara - czyli pierwszy pokarm wytwarzany przez krowę w procesie laktacji, kiedy składniki aktywne w mleku są najbardziej skoncentrowane. Colostrum zawiera przeciwciała - immunoglobuliny typu G.
Właściwości
Dlaczego Colostrum z pyłkiem pszczelim jest tak wyjątkowe?
- W jednym suplemencie połączyliśmy dwa unikalne produkty - colostrum i pyłek pszczeli
- Recepturę wzbogaciliśmy kwasem foliowym
- Występujące w składzie Cynk, witamina C oraz E pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, a ponadto cynk i witamina C wspierają organizm także w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
- Colostrum z pyłkiem pszczelim nie zawiera laktozy
- Produkt jest odpowiedni dla wegetarian
- Colostrum zawiera immunoglobuliny typu G (IgG) - przeciwciała
Składniki
- Colostrum bovinum- pierwszy pokarm, siara bydlęca, pełna Immunoglobulin typu G (IgG)
- Mikronizowany pyłek pszczeli- pyłek pszczeli, który dobrze znacie, poddaliśmy procesowi mikronizacji - czyli dokładnego rozdrobnienia, które zwiększa jego wchłanialność.
- Kwas foliowy - kwas foliowy w formie L-metylofolianu wapnia.
- Cynk, Witamina C oraz E - cenne witaminy i składniki mineralne wspierające w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego (cynk i wit. C) oraz ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (cynk, wit.C i E).
Informacje
Zawartość netto: 60 kapsułek
Składniki: colostrum wołowe (mleko) standaryzowane na 30% immunoglobulin IgG w suchej masie, kapsułka celulozowa Vcaps® (hydroksypropylometyloceluloza), witamina C (kwas L-askorbinowy), cynk (cytrynian cynku), mikronizowany pyłek pszczeli, witamina E (bursztynian D-alfa tokoferylu), Magnafolate - kwas foliowy (L-metylofolian wapnia).
Zalecana porcja dzienna niezbędna do uzyskania korzystnego działania: 1 kapsułka, dwa razy dziennie. Opakowanie zawiera 60 kapsułek, czyli pełną miesięczną suplementację. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Środki ostrożności: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Nie należy stosować u małych dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących piersią oraz przy nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Składniki w porcji dziennej | Zawartość w 2 kapsułkach | |
---|---|---|
Colostrum wołowe | 800,00 mg | |
- w tym immuglobuliny IgC w suchej masie | 240,00 mg | |
Witamina C | 20,00 mg | |
Mikronizowany pyłek pszczeli | 20,00 mg | |
Witamina E | 12,00 mg | |
Cynk | 10,00 mg | |
Magnafolate® - kwas foliowy | 200,00 mg |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności






Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.
Martyna Di Giustodietetyczka






Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.
Martyna Di Giustodietetyczka






Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.
Martyna Di Giustodietetyczka






Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.
Martyna Di Giusto dietetyczka





Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di GiustoAutorka receptury






Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.
Martyna Di Giusto
dietetyczka






Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.
Martyna Di Giustodietetyczka






Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.
Martyna Di Giustodietetyczka






Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Martyna Di Giustodietetyczka





Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Alicja Golonka




Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.
Alicja Golonkadietetyczka





Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.
Alicja Golonkadietetyczka





Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.
Alicja Golonkadietetyczka







Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!
Martyna Di Gusto dietetyczka






Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.
Martyna Di Gustodietetyczka







Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!
Martyna Di Gusto dietetyczka