Pewnego razu...
…pszczoła spotkała buraka. Pasieki Rodziny Sadowskich z marką Zakwasownia znają i lubią się od lat. Pewnego dnia postanowiliśmy wystartować z pozornie niewielkim wspólnym projektem - i tak przedstawiliśmy Wam 3 zakwasy buraczane, które pokochaliście od pierwszego łyka. Stworzyliśmy je we współpracy z mistrzami kiszenia, czyli marką Zakwasownia i jej twórcami - Mikołajem i Magdaleną Batorami.
Zakwasy tak bardzo przypadły Wam do gustu, że nie pozostało nam nic innego, niż zacząć myśleć o nich na poważnie. W końcu najbardziej na świecie zależy nam na tym, żeby przedstawiać Wam całą gamę prozdrowotnych, smakowitych produktów, które wprowadzają zdrowie do kuchni trochę mimochodem - puszczając przodem niesamowity smak!
Po długich wieczorach pełnych opowiadania historii, snucia planów i kreślenia marzeń ustaliliśmy. Tworzymy Zakwasownię Rodziny Sadowskich! Od teraz najpyszniejsze kiszonki, musujące kimchi, bąbelkujące kombuche i wytrawne zakwasy kupicie w jednym miejscu. U nas, w Pasiekach!
Poznaj nasze produkty
Zakwas
Kiszone buraki, kapusta, i… co tylko przyjdzie nam do głowy! Zamknięte w eleganckich butelkach, po które sięgniesz z prawdziwą przyjemnością. Pij codziennie i zrób dobrze swojemu brzuszkowi!
SPRAWDŹ ZAKWASKimchi
Ostro-kwaśno-słone, o wyważonym smaku pełnym umami, kiszonki z kapusty pekińskiej i innych warzyw podbiły serca smakoszy. Zawierają moc witamin, prebiotyków, mają właściwości prozdrowotne i odpornościowe. Spróbuj naszego kimchi!
SPRÓBUJ KIMCHIKombucha
Musujące, pełne bąbelków butelki o wielu owocowych, przepysznych smakach. Fermentowana herbata spełnia rolę orzeźwiającego napoju i jest idealnym zastępnikiem alkoholu na przyjęciach!
POZNAJ KOMBUCHEKiszonki to produkty, które powinny gościć w naszej diecie każdego dnia! Powstają w procesie fermentacji z udziałem bakterii fermentacji mlekowej. W procesie tym wytwarzany jest kwas mlekowy, witamina C, prebiotyki i inne korzystne dla naszego zdrowia substancje. Kiszonki mają działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i odżywiają mikroflorę jelitową.
Martyna Di Giusto dietetyk klinicznyGłodny wiedzy?
Jesteśmy pasjonatami pszczół, miodu, natury i zdrowej żywności! Czeka tu na Was wiele interesujących treści na temat naszych produktów, ich zastosowania oraz nowinek z Pasiek Rodziny Sadowskich. Miłej lektury!
Kiszonki dlaczego warto je jeść?
Kiszonki to wartościowe produkty spożywcze, które poprawiają odporność i wspomagają trawienie. Warto dowiedzieć się o nich więcej!
CZYTAJ WIĘCEJ