Olej z czarnuszki - 250 ml
towar niedostępny
Opis
Naturalny, świeży, nierafinowany olej z czarnuszki siewnej. Tłoczony na zimno - dzięki temu zachowuje swoje wszystkie wartości. A olej z czarnuszki ma ich mnóstwo!
Właściwości oleju z czarnuszki:
- świeży, tłoczony na zimno
- niefiltrowany - osad na dnie jest normalnym zjawiskiem i świadczy o naturalności produktu - najlepiej zamieszać go przed spożyciem
- o mocnym, intensywnym smaku, który może zostać łagodzony przez np. miód lub sok z cytryny
zczególnie polecamy olej z czarnuszki tłoczony na zimno w użyciu na skórę, do porannego picia na czczo, jako dodatek do dań lub jako produkt stosowany na włosy. Do wszystkiego nadaje się wyśmienicie!
Olej z czarnuszki zachowuje swoje właściwości tylko przy stosowaniu na zimno. Można spożywać go na czczo lub dodawać do posiłków.
Olej z czarnuszki - smak i stosowanie
Wprowadzając olej z czarnuszki do diety warto zastanowić się nad tym, czy przypadnie nam do gustu jego mocny, intensywny smak. Smak oleju z czarnuszki ma zarówno swoich wiernych fanów, jak i zagorzałych przeciwników. Picie oleju z czarnuszki na czczo nie ma zbyt wiele sensu - najlepiej olej przyjmować razem albo tuż po posiłku. Tym, którym smak oleju z czarnuszki nie do końca przypadł do gustu, proponujemy zaczęcie spożywania oleju do posiłku od kilku kropel, stopniowo zwiększając dawkę. Olej z czarnuszki tłoczony na zimno świetnie sprawdzi się również jako dodatek do potraw - sałatek lub kanapek. Wprowadzając go do diety w ten sposób zrobimy to delikatnie, stopniowo przyzwyczajając się do tego intensywnego smaku. A stąd już krok do kulinarnej miłości! ❤️
Olej z czarnuszki - tłoczony na zimno!
Pojemność netto oleju z czarnuszki 250 ml
Wartości odżywcze oleju z czarnuszki w 100 ml:
Wartość energetyczna 3403 kJ/828 kcal
Tłuszcze, w tym: 92 g
Kwasy tł. nasycone 16 g
Kwasy tł. jednonienasycone 25 g
Kwasy tł. wielonienasycone 51 g
Węglowodany, w tym: 0 g
Cukry 0 g
Białko 0 g
Naturalne kwasy:
Omega-6 (kwas linolowy) 49 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 23 g
Składniki: 100% oleju z czarnuszki
Produkt może zawierać: soję, gorczycę, seler, orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu.
Dane techniczne
Szkolniaki ( od 7 lat) | Nie |
Przedszkolaki ( 3-6 lat) | Nie |
Maluchy (1-3 lat) | Nie |
Przekąski | Nie |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Dla dzieci | Nie |
Na prezent | Nie |
Naturalne kiszonki | Nie |
Rozszerzanie diety - BLW | Nie |
Dla seniora | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności






Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.






Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny




Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam




Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.
Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam




Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.
Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam




Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.
Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam






Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!
Martyna Di Gustodietetyk kliniczny






Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.
Martyna Di Gustodietetyk kliniczny






Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!
Martyna Di Gustodietetyk kliniczny