Olej rzepakowy - 250 ml

Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 20,95 zł 20.95
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Olej rzepakowy tłoczony na zimno - w niewielkich partiach, w zaprzyjaźnionej olejarni. Olej rzepakowy powstaje przez tłoczenie dojrzałych nasion rzepaku pozyskiwanych z pola rzepaku na Podkarpaciu. Dzięki tłoczeniu w temperaturze zawsze poniżej 35 stopni Celsjusza, olej rzepakowy jest tłoczony na zimno. Jest w 100% naturalny. Nie ingerujemy w olej - nie rafinujemy go ani nie oczyszczamy. Dzięki temu otrzymujesz świeży olej prosto z olejarni.


 

Właściwości oleju rzepakowego:

  • Bogaty smak - łagodny, ale z nutą prażonego słonecznika
  • Dzięki łagodnemu smakowi i słonecznemu kolorowi, to doskonały wybór na pierwszy olej dla dziecka! 
  • Smakiem przypomina prażony słonecznik, pasuje więc doskonale do świeżych warzyw, kanapek, jako dodatek do sosów sałatkowych i polewa do makaronów - wyłącznie na zimno!

Naturalny olej rzepakowy tłoczony na zimno w małych partiach - dotrze do Ciebie zawsze świeży, pachnący polem rzepaku. Do wyprodukowanie 1 litra oleju rzepakowego zużywamy około 3 kilogramów wyselekcjonowanych nasion rzepaku. Nieoczyszczony, nierafinowany olej rzepakowy produkowany w zaprzyjaźnionej tłoczni ma ciemnozłoty kolor, intensywny zapach i bogaty smak. W kuchni skutecznie zastępuje oliwę z oliwek (do sałatek, dressingów i jako dodatek do dań na zimno). Nazywany “oliwą północy” - sprawdź jego wyjątkowe właściwości!

Olej rzepakowy tłoczony na zimno nie nadaje się do smażenia. Swoje właściwości zachowuje wyłącznie przy stosowaniu na zimno.

Pojemność netto 250 ml

Składniki: 100% oleju z rzepaku


Wartości odżywcze oleju rzepakowego w 100 ml:

Wartość energetyczna 3382 kJ/823 kcal

Tłuszcze, w tym: 91,4 g

Kwasy tł. nasycone 6,4 g

Kwasy tł. jednonienasycone 61 g

Kwasy tł. wielonienasycone 24 g

Węglowodany, w tym: 0 g

Cukry 0 g

Białko 0 g

Naturalne kwasy:

Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 7,5 g

Omega-6 (kwas linolowy) 16 g

Omega-9 (kwas oleinowy) 56 g

Produkt może zawierać: soję, gorczycę, seler, orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu.

Dane techniczne

Szkolniaki ( od 7 lat) Nie
Przedszkolaki ( 3-6 lat) Nie
Maluchy (1-3 lat) Nie
Przekąski Nie
Wegańskie Tak
Bez glutenu Nie
Dla dzieci Nie
Na prezent Nie
Naturalne kiszonki Nie
Rozszerzanie diety - BLW Nie
Dla seniora Tak

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny

Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny

Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny

Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny

Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny

Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.

Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny

Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny

Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny

Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny
 

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam
 

Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.

Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam
 

Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.

Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam
 

Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.

Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam

Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!

Martyna Di Gustodietetyk kliniczny

Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.

Martyna Di Gustodietetyk kliniczny

Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!

Martyna Di Gustodietetyk kliniczny
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium