Ocet malinowy

Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 34,90 zł 34.90
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Pachnący późnym latem, mocno owocowy, niepasteryzowany, niefiltrowany - po prostu doskonały! Ocet malinowy poleca się do picia! Ma ciemnoróżowy, malinowy kolor i głęboki, słodko-wytrawny smak.


Właściwości octu z malin:

Jak powstaje ocet malinowy? 

Najprościej, jak się tylko da. Dojrzewające w słońcu, polskie maliny są zbierane i nastawiane do fermentacji. Sam proces przebiega w 100% naturalnie - nie przyspieszamy go, nie dodajemy żadnych dodatków - natura najlepiej broni się sama. Otrzymujemy mocno owocowy, pachnący malinami, lekko kwaśny i słodko-wytrawny ocet malinowy. Nie rozcieńczamy go ani wodą, ani octem jabłkowym, bo ocet malinowy sam w sobie jest doskonały i bardzo esencjonalny. 

Dla kogo ocet z malin?

Ocet malinowy to doskonały ocet, aby zacząć przygodę z octowymi smakami. Jeśli do tej pory obawialiście się spróbować octu, lub inne klasyczne propozycje nie przypadły Wam do gustu, ocet malinowy melduje się gotowy do pomocy! Jego delikatny, mocno owocowy smak to doskonałe wprowadzenie w ten wytrawny smak fermentowanych napojów. Wasze brzuszki Wam podziękują!

Ocet malinowy - jak pić?

Serdecznie polecamy picie octu malinowego około pół godziny przed posiłkiem. Około łyżkę octu dodajemy do szklanki chłodnej lub letniej wody (nie gorącej!) i mieszamy. Można dodać kostki lodu. Na zdrowie!

Ocet malinowy to również doskonała baza do sosów sałatkowych - malinowy vinaigrette nie ma sobie równych, szczególnie podczas letnich przyjęć i grillów, gdzie królują świeże sałatki. 

Czy dzieci mogą pić ocet malinowy?

Ocet w mniejszych ilościach (około 0,5-1 łyżeczki dziennie) rozcieńczony w wodzie możemy podawać dzieciom. Polecamy picie octu dzieciom od 5-6 roku życia, wcześniej warto decyzję skonsultować z lekarzem lub dietetykiem dziecięcym. 

Picie octu malinowego w ciąży

Ocet niepasteryzowany, jak wszystkie nie poddane pasteryzacji produkty, powinny być spożywane przez kobiety ciężarne po konsultacji z lekarzem.

Informacje

Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od momentu rozlania. Swoje właściwości ocet potrafi zachować nawet do 5 lat po otwarciu! 

Z czasem na dnie butelki z octem malinowym może pojawić się osad a u góry matka octowa, są to naturalne zjawiska.

Składniki: 100% ocet z malin

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g % RWS*
Wartość energetyczna 20 kJ / 5 kcal  
Tłuszcz 0 g  
— w tym kwasy nasycone 0 g  
Węglowodany 1,2 g  
— w tym cukry <0,5 g  
Białko 0 g  
Błonnik 0 g  

Dane techniczne

Szkolniaki ( od 7 lat) Nie
Przedszkolaki ( 3-6 lat) Nie
Maluchy (1-3 lat) Nie
Przekąski Nie
Wegańskie Tak
Bez glutenu Tak
Dla dzieci Nie
Na prezent Nie
Kiszonki Tak
Rozszerzanie diety - BLW Nie
Dla seniora Nie

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Co powiesz na…?

Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.

Martyna Di Giusto 
dietetyczka

Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.

Martyna Di Giusto dietetyczka

Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Martyna Di Giusto
dietetyczka
 

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Alicja Golonka
dietetyczka 
 

Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.

Alicja Golonka
d
ietetyczka 
 

Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.

Alicja Golonka 
dietetyczka
 

Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.

Alicja Golonka
dietetyczka

Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!

Martyna Di Gusto dietetyczka

Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.

Martyna Di Gusto 
dietetyczka

Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!

Martyna Di Gusto dietetyczka
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium