Miód Manuka MGO 250+

Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 109,00 zł 109.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane

Opis

Miód manuka to zdaje się najsłynniejszy miód świata!  W ramach projektu Miody Świata mamy przyjemność przedstawić miód Manuka prosto z Nowej Zelandii.


Nowozelandzki Miód Manuka

Kwiaty krzewu manuka to drobne, upojnie pachnące różowo-białe kwiatki. Krzewy te porastają dziewicze tereny Nowej Zelandii. Już Maorysi wieki temu odkryli jego wyjątkowe działanie, nazywając krzew manuka “toanga”, czyli “skarb”. Dzielne nowozelandzkie pszczoły w promieniach słońca pozyskują z pachnących kwiatów drogocenny miód. Miód manuka, prosto z Nowej Zelandii, właśnie wylądował u nas na sklepowych półkach.

Nasz Miód Manuka pochodzi prosto z Nowej Zelandii. To miód jednokwiatowy, co oznacza w praktyce tyle, że jest to miód właściwie wyłącznie z kwiatów krzewu manuka. Aby uzyskać miód z tych pięknie, ale krótko kwitnących kwiatów, nowozelandzcy pszczelarze mają nie lada zadanie! Przewożą ule jak najbliżej aktualnie kwitnących krzewów i zmieniają ich miejsce, jak tylko kwiaty przekwitną. Tak powstaje Miód Manuka!

Jak smakuje Miód Manuka 250+ MGO? 

Jest słodki jak miód, z głębokim, mocno drzewnym posmakiem. Im większa zawartość MGO, tym miód będzie ciemniejszy, a smak bardziej wyrazisty, lekko ziemisty. Natura doskonale wyważyła w nim słodkie i wytrawne nuty, tworząc prozdrowotny, a przy tym po prostu pyszny miód. Miód Manuka 250+ MGO ma bursztynową barwę, jest pyszny i aksamitny.

Jak spożywać Miód Manuka 250+ MGO? 

Zalecamy rozpuścić łyżeczkę lub dwie w szklance letniej wody i pić ze smakiem. Bezpośrednio przed wypiciem można dodać sok wyciśnięty z uprzednio sparzonego cytrusa (cytryny, pomarańczy lub mandarynki). Zamieszać i wypić do dna. 

Informacje

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia

Skład: 100% jednokwiatowego miodu z krzewu manuka o MGO 250+

Pojemność: 250 lub 450g

Środki ostrożności: Nie stosować u osób uczulonych na miód pszczeli. Nie podawać dzieciom przed ukończeniem 1 r. ż.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g % RWS*
Wartość energetyczna 1357 kJ / 319 kcal  
Tłuszcz 0 g  
— w tym kwasy nasycone 0 g  
Węglowodany 79,5 g  
— w tym cukry 79,5 g  
Białko 0,3 g  
Sól 0 g  

Miód Manuka to część projektu Miody Świata Rodziny Sadowskich. To miody gatunkowe z różnych zakątków świata, wydane pod naszą banderą. Zasmakujcie inspiracji z naszych słodkich podróży!

Dane techniczne

Szkolniaki ( od 7 lat) Nie
Przedszkolaki ( 3-6 lat) Nie
Maluchy (1-3 lat) Nie
Przekąski Nie
Wegańskie Nie
Bez glutenu Tak
Dla dzieci Nie
Na prezent Tak
Kiszonki Nie
Rozszerzanie diety - BLW Nie
Dla seniora Tak

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.

Martyna Di Giusto 
dietetyczka

Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.

Martyna Di Giusto dietetyczka

Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Martyna Di Giusto
dietetyczka
 

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Alicja Golonka
dietetyczka 
 

Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.

Alicja Golonka
d
ietetyczka 
 

Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.

Alicja Golonka 
dietetyczka
 

Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.

Alicja Golonka
dietetyczka

Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!

Martyna Di Gusto dietetyczka

Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.

Martyna Di Gusto 
dietetyczka

Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!

Martyna Di Gusto dietetyczka
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium