Masło Ghee klarowane
towar niedostępny
Opis
Mleko od polskich krów, pasących się na bieszczadzkich łąkach i indyjska receptura wytwarzania. Efekt? Pyszne masło klarowane. Przygotowujemy je starannie w długim procesie, lecz z zachowaniem najwyższej jakości całego procesu i tradycyjnej metody. Ot i cała tajemnica! A inne właściwości magiczne działania naszego masła Ghee odkryjcie w swojej kuchni - oczaruje każdą kulinarną ścieżkę, bo ma wysoką temperaturę dymienia - aż 260 stopni Celsjusza!
Właściwości masła klarowanego Ghee
Nie lubicie masła? Trudno wybrać to naturalne i najpyszniejsze? Szybko zmienicie zdanie, jak tylko spróbujecie właściwości i zalet naszego masła klarowanego!
-
ma gładką konsystencję
-
kremowe - idealne do smarowania
-
ma głęboki, śmietankowo-maślany aromat
-
posiada jasnożółtą barwę
-
podkreśla każdą potrawę
-
ma wysoką temperaturę dymienia, a podczas smażenia nie przypala się
-
nie wydziela szkodliwych substancji, niezależnie od temperatury stosowania
-
nie zawiera kazeiny, laktozy ani glutenu
Pełnia natury w pysznym wydaniu - dla każdego i w dowolnej postaci!
Zastosowanie masła klarowanego
Masło Ghee klarowane z naszej Manufaktury to doskonały tłuszcz do gotowania, smażenia, pieczenia potraw, podgrzewania, podsmażania i duszenia ulubionych dań - nada wspaniałego aromatu i miękkości, a nawet podkreśli złotą skórkę mięs, ryb i panierkę!
Wyobraźcie sobie chrupiące pieczywo i nasze masło klarowane - idealne połączenie na śniadanie. A to nie wszystko - masło Ghee to wybitny zamiennik i smaczna baza do kanapek! Wyjątkowy smak i aromat na zimno, ale także doskonały dodatek do pierogów lub kopytek, ciast kruchych, ucieranych oraz drożdżowych! A co powiecie na pączki z naszym aksamitnym masłem Ghee? My już wiemy - wychodzą niezwykle delikatne i puszyste!
Zdradzimy Wam mały sekret - nasz sposób na masło klarowane: dodaj łyżeczkę masła klarowanego i odrobinę oleju kokosowego do świeżo zaparzonej kawy. Przygotowany napój zmiksuj do wytworzenia się pianki. I pyszny napój zwany “bulletproof coffee” gotowy do spożycia - doda Ci energii, naturalnie!
Masło tylko w kuchni? Nic bardziej mylnego! Nasze masło klarowane doskonale sprawdzi się jako aksamitny kosmetyk - w masażu lub kąpieli. Przyjemnie wygładza i nawilża skórę.
Jak powstaje nasze masło klarowane?
Masło klarowane Ghee to inspirowany indyjską sztuką krowi tłuszcz mleczny - 100% natury w Twojej kuchni. Wytwarzamy je z mleka od polskich krów w powolnym procesie klarowania, który trwa od 8 do 12 godzin. Zainspirowani indyjską metodą postanowiliśmy w tradycyjny sposób przenieść maślaną moc do codziennego stosowania.
Masło klarowane ze względu na proces, w jakim zostaje przygotowane, ma długą datę ważności i nie musi być przechowywane w lodówce. Zawsze miękkie, kremowe masło przypomina konsystencją substancję stałą, natomiast podczas topienia przyjmuje stan ciekły i zamienia się w płynne złoto! Wydajne, bez zanieczyszczeń i o niezapomnianym smaku masło na dobre zagości w Twojej kuchni i pobudzi zmysły przyjemnym aromatem, a może zapachem śniadania z ulubionym pieczywem? Rozpływająca się pyszność prosto z natury - kto raz kupił, sięga po nie zawsze i używa nie tylko jako alternatywę, ale jako numer jeden w swoim domu! Wiesz już, do jakich potraw i smakołyków będziesz dodawać nasze najczystsze masło Ghee? To hop do koszyka!
Dlaczego warto stosować masło Ghee?
Masło klarowane Ghee to esencja tłuszczu, pozbawiona kazeiny, laktozy oraz glutenu. Dlatego też jest tak ekskluzywnym produktem - powstaje w zgodzie z naturą, ekologicznie, czyli tak jak uwielbiamy, a przy tym może być spożywane nawet przez osoby z nietolerancją laktozy! Co więcej - w trakcie smażenia lub przyrządzania potraw nie wytwarza szkodliwych substancji. Zawsze zachowuje kremową konsystencję i głęboki aromat.
Masło klarowane jest tradycyjnie wytwarzane zgodnie z recepturą prosto z Indii, z największą dbałością o cały proces, by odwdzięczyć się swoimi właściwościami, smakiem i aromatem - zastąpi dotychczasowe, popularne masła w Twojej kuchni - my już się przekonaliśmy, poznajcie i Wy zalety masła klarowanego.
Informacje
Składniki: 100% tłuszcz mleczny
Gramatura: 250 g lub 720 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g | % RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 3749 kJ / 896 kcal | |
Tłuszcz | 99,5 g | |
— w tym kwasy nasycone | 65 g | |
Węglowodany | 0 g | |
— w tym cukry | 0 g | |
Białko | 0 g |
Dane techniczne
Szkolniaki ( od 7 lat) | Nie |
Przedszkolaki ( 3-6 lat) | Nie |
Maluchy (1-3 lat) | Nie |
Przekąski | Nie |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | Nie |
Dla dzieci | Nie |
Na prezent | Nie |
Kiszonki | Nie |
Rozszerzanie diety - BLW | Nie |
Dla seniora | Tak |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di GiustoAutorka receptury
Elektrolity z pyłkiem pszczelim to suplement diety, który został stworzony z myślą o osobach, które potrzebują wsparcia w nawodnieniu podczas upalnych dni lub wzmożonego wysiłku. Dzięki wyselekcjonowanym składnikom dedykowany jest każdemu, kto chce zadbać o swoją równowagę elektrolitową, przeciwdziałać zmęczeniu oraz wesprzeć pracę mięśni (magnez), a przy okazji zadbać o układ nerwowy (potas). Ponadto suplement uzupełnia dietę w D-rybozę oraz kluczowy składnik mineralny jakim jest sód.
Martyna Di Giustodietetyczka
Miodziś Elektrolity dla dzieci to suplement diety dla najmłodszych, który dostarcza kluczowe składniki mineralne: magnez (dla równowagi elektrolitowej), sód i potas (dla zdrowia układu nerwowego i mięśni). Dbajmy o odpowiednie nawodnienie naszych dzieci, podając im odpowiednią ilość płynów i wspomagając się Elektrolitami Miodziś, aby zadbać o zdrowie maluchów. Bardzo ważne jest, aby regularnie uzupełniać elektrolity u dzieci, zwłaszcza gdy za oknem upał.
Martyna Di Giustodietetyczka