Kawa Specialty Kolumbia Don Pablo - Owocowy sad - espresso - 250 g

Cena: 34,90 zł 34.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.41176

Opis

Kawa ziarnista jakości specialty, palona w polskiej, kameralnej palarni z kolumbijskiego ziarna kawy.

Klasyczna kawa wysokiej jakości z środkowo-zachodniej części Kolumbii, przecięty przez Andy. Region Quindio pokrywają uśpione wulkany, żyzne gleby, tropikalne lasy deszczowe i lasy bambusowe. Jest tak cenny dla równowagi naszej planety, że UNESCO wpisało cały obszar na Listę Światowego Dziedzictwa.

Kawa uniwersalna, jakości specialty, przypominająca w smaku nuty słodkiego, dojrzałego jabłka, śliwki, wanilii, karmelu, mlecznej czekolady. Region Quindio pokrywają uśpione wulkany, żyzne gleby, tropikalne lasy deszczowe i lasy bambusowe. Nasza kawa to wizytówka regionu - kawa kupowana jest od rolników uprawiających i zbierających ręcznie arabikę, następnie jest myta zgodnie z kolumbijskim zwyczajem. Fermentacja w tanku wypełnionym wodą trwa od 12 do 36 godzin, a suszenie odbywa się na patio lub łożach afrykańskich.

Nuty sensoryczne:

Kolumbia Don Pablo Owocowy sad to aromat słodkiego jabłka i suszonej śliwki, za którymi podążają nuty karmelu i mlecznej czekolady. Smaki te pozostają wyczuwalne niezależnie od metody parzenia - zaserwuj swoją ulubioną kawę w dowolny sposób.

Klasyk pod espresso, sprawdzi się również w kawach mlecznych, kawiarkach, domowym french-pressie i innych metodach przelewowych.

Polecamy:

Owocowe nuty podkreślone karmelową słodyczą świetnie komponują się ze smakiem miodu tradycyjnego - szczególnie w wydaniu kawy z dodatkiem pienionego mleka.


Nuty sensoryczne: CZERWONE JABŁKO, SUSZONA ŚLIWKA, KARMEL, MLECZNA CZEKOLADA

Lokalizacja: QUINDIO, COLOMBIA

Odmiana botaniczna: CATURRA, CASTILLO, COLOMBIA

Metoda obróbki: WASHED

Wysokość uprawy: 1200-1800 m n.p.m.

Poziom wypału: ESPRESSO

Masa netto: 250 G

Skład: KAWA ZIARNISTA

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium