Kawa Specialty Brazylia Colibri - Miodowe Latte - espresso - 250 g

Cena: 29,90 zł 29.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.33763

Opis

Kawa ziarnista jakości specialty, palona w polskiej, kameralnej palarni z brazylijskiego ziarna kawy.

Klasyczna kawa wysokiej jakości z południowo-wschodniej części brazylijskiego hrabstwa Minas Gerais. Kawy rosną na zaawansowanych technologicznie i odpowiedzialnych społecznie farmach, są sortowane ze względu na wielkość ziarna i eliminowane są defekty ziarna, które mogłyby dać negatywne odczucia sensoryczne podczas picia. Dzięki temu nasze Colibri w espresso prezentuje się bardzo słodko, ma krągłe body i niską kwasowość, która przypomina dojrzałe owoce pestkowe.

Ziarna kawy po zebraniu zostały obrobione najstarszym sposobem, czyli natural. Kawa jest najpierw suszona na słońcu, a następnie wierzchnie warstwy są usuwane z ziarna ręcznie. O owoce w trakcie suszenia dba się w szczególny sposób - równomiernie je rozkładając i przerzucając, aby suszyły się regularnie. Dzięki długiemu, rzemieślniczemu suszeniu kawa Brazylia Colibri Miodowe Latte ma delikatny smak dobrze współgrający z mlekiem. Idealna dla osób, które zaczynają przygodę z kawami specialty.

Nuty sensoryczne:

Jest jedną z ulubionych kaw fanów kawy specialty, dzięki naturalnej niskiej kwasowości, nutom sensorycznym nugatu, miodu gryczanego, trzciny cukrowej, przypraw i ziół. 

Czekoladowy, orzechowy, cukrowy charakter idealnie sprawdzi się w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, french-pressie a także w połączeniu z ciepłym, pienionym mlekiem.

Polecamy:

Wyraźne w kawie Brazylia Colibri Miodowe Latte nuty słodyczy oraz miodu gryczanego aż proszą się o to, aby uzupełnić je miodem! Szczególnie w wydaniu kawy mlecznej, łyżeczka miodu gryczanego, miodu z cynamonem lub tradycyjnego miodu sprawdzi się wyśmienicie i doskonale podkreśli smak kawy.


Nuty sensoryczne: NUGAT, MIÓD GRYCZANY, TRZCINA CUKROWA, NUTY PRZYPRAWOWE

Lokalizacja: GUAXUPE, MINAS GERAIS, BRAZIL

Odmiana botaniczna: CATUAI, MUNDO NOVO, TUPI, RUBI

Metoda obróbki: NATURAL

Wysokość uprawy: 1000 m n.p.m.

Poziom wypału: ESPRESSO

Masa netto: 250 G

Skład: KAWA ZIARNISTA


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium