Szukaj

Dodatkowe informacje o miodach z dodatkami

Odcień miodu może różnić się od tego na zdjęciu. Ostateczny kolor zależy m. in. od tego jaki kolor miał miód wielokwiatowy. Zebrany wczesną wiosną ma jaśniejszy odcień od tego, który został zebrany latem. Barwa zależy też od dojrzałości owocu w momencie poddania go procesowi liofilizacji.

Liofilizacja to proces suszenia produktów poprzez mrożenie. Dzięki niskiej temperaturze i niskiemu ciśnieniu żywność oprócz tego, że zamarza, traci też wodę, która odparowuje. Po tym procesie produkty wciąż zachowują ten sam smak oraz zestaw białek, tłuszczy, cukrów oraz witamin i składników mineralnych.

Konsystencja miodu w zależności od użytego miodu może również być zmienna. Raz miód jest bardziej gładki, a raz drobnoziarnisty.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów