Zakwas z buraków złotych z kurkumą, imbirem i cytryną
towar niedostępny
Opis
Pierwsze skrzypce w tym zakwasie gra złoty burak, przez co kolor różni się od dobrze znanego Wam Zakwasu Tradycyjnego. Jego żółty kolor przywodzi na myśl słońce w wiosenny dzień. Zakwas z buraka złotego z kurkumą, imbirem i cytryną od Zakwasownii Rodziny Sadowskich to pyszna żywa kiszonka na bazie żółtego buraka.
Właściwości zakwasu z buraka złotego z kurkumą,imbirem i cytryną:
- żywa kiszonka, która dzięki długiemu procesowi kiszenia zachowuje pełnię właściwości świeżych warzyw
- produkt bezglutenowy i wegański
- 100% naturalny
Informacje
Przechowywanie: Zakwas przechowuj w chłodzie, w lodówce lub spiżarni. Optymalna temperatura dla niego to 2-8 stopni Celsjusza. Zakwas jest naturalną, żywą kiszonką, może więc gazować i się pienić. To dobry znak! Unikaj potrząsania butelką i trzymania jej w cieple.
Dawkowanie: Zakwas polecamy pić codziennie, po około pół szklanki. Najlepiej na czczo lub przed posiłkiem. Pij schłodzony, a jeśli lubisz - podgrzej go do temperatury pokojowej. Nie doprowadzaj do wrzenia.
Składniki: Woda źródlana, burak żółty 20%, kurkuma 5%, imbir 5%, cytryna 5%, czosnek, sól, ziele angielskie, liść laurowy.
Pojemność: 750ml
Ważne!
Zakwas to produkt żywy i świeży, cały czas aktywnie pracuje w butelce. Dlatego jest taki dobry! Zaczekaj z ich otwarciem, po wyjęciu z paczki wstaw butelkę pionowo do lodówki i odczekaj, aż Zakwas dobrze się schłodzi i odpocznie po podróży!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 ml | % RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 50 kJ / 12 kcal | |
Tłuszcz | <0,1 g | |
— w tym kwasy nasycone | 0 g | |
Węglowodany | 1,8 g | |
— w tym cukry | 0,3 g | |
Białko | 0,4 g | |
Sól | 0,75 g |
Dane techniczne
Szkolniaki ( od 7 lat) | Nie |
Przedszkolaki ( 3-6 lat) | Nie |
Maluchy (1-3 lat) | Nie |
Przekąski | Nie |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak |
Dla dzieci | Nie |
Na prezent | Nie |
Kiszonki | Tak |
Rozszerzanie diety - BLW | Nie |
Dla seniora | Tak |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di GiustoAutorka receptury