• pierzga-pasieki-rodziny-sadowskich
  • pierzga-100-g--pasieki-rodziny-sadowskich
  • pierzga-200-g--pasieki-rodziny-sadowskich
  • pierzga-200-g--pasieki-rodziny-sadowskich-tyl
  • pierzga-pasieki-rodziny-sadowskich
  • pierzga-100-g--pasieki-rodziny-sadowskich
  • pierzga-200-g--pasieki-rodziny-sadowskich
  • pierzga-200-g--pasieki-rodziny-sadowskich-tyl

Pierzga

30.00 PLN

Pierzga jest to połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich.

W składzie pierzgi znajdują się: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan, a także enzymy. 
Oddziaływanie lecznicze pierzgi, wykorzystuje się w takich schorzeniach jak: przewlekłe zapalenie wątroby, przewlekłe zapalenie migdałków, schorzenia kardiologiczne, niedokrwistość z niedoboru żelaza, schorzenia jelit i żołądka, prostata. Ma działanie wzmacniające i regenerujące np. po chorobach, przy rekonwalescencji, po operacjach, przy niedoborach witamin i minerałów.
Pierzgę można jeść prosto z opakowania, wolno gryząc granulki. Można również zmieszać ją z wodą (pół łyżeczki na pół szklanki wody) lub z miodem.
Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30 g dla osoby dorosłej.



Pierzga może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów.