Miód nektarowo-spadziowy

Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 34,90 zł 34.90
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane

Opis

Miód nektarowo-spadziowy z naszych Pasiek to niesamowity aromat drobnoziarnistej dobroci. Wystarczy, że otworzycie słoiczek - od razu poczujecie powiew natury. To dzięki spadzi liściastej i nektarom kwiatów. Nasze pszczoły stworzyły łagodną kompozycję o lekko żywicznym smaku i delikatnej nucie korzennego aromatu. Miód nektarowo-spadziowy zwykle ma ciemną barwę, ale może się mienić - od żółtobrązowej do ciemnobrązowej z zielonkawym odcieniem. Z pewnością nektarowo-spadziowa słodycz przeniesie Was do leśnej krainy płynącej miodem!


Właściwości miodu nektarowo-spadziowego:

Miód nektarowo-spadziowy z naszych pasiek ma wiele cennych właściwości:

  • łagodny smak, w którym wyczuwalna jest nieco kwaskowa nuta
  • lekki, żywiczny aromat
  • może różnić się barwą: od żółto-brązowej po ciemnobrązową, z odcieniami zielonkawej 
  • bardzo urozmaicony, naturalny skład
  • więcej łatwoprzyswajalnych wartości odżywczych 
  • łączy właściwości miodu nektarowego oraz spadziowego 
  • krystalizuje się wolniej niż miody nektarowe
  • po otworzeniu słoiczka poczujecie leśny aromat

Z czego składa się miód nektarowo spadziowy? 

Nasze pszczoły łączą moce z natury - gromadzą w ulach kwiatowy nektar, a także spadź iglastą i liściastą. Dzięki temu otrzymujemy pełnię cennych właściwości zamkniętych w słoiku dobroci! Miód nektarowo-spadziowy składa się z kwiatowych i leśnych nut. Przewaga tonu spadzi iglastej lub spadzi liściastej zależy od rejonu pasieki - pszczoły zbierają pyłki z drzew i krzewów, a także kwiatów. To dzięki temu bez problemu odróżnimy ten miód w towarzystwie innych miodów oraz pszczelich produktów. Z całą pewnością miód nektarowo-spadziowy to wariacja smaku, wyjątkowego aromatu i połączone moce z natury! 

Jak powstaje miód nektarowo-spadziowy? 

Miód nektarowo-spadziowy, którym częstują nasze pszczoły to aromatyczna wariacja spadzi, pyłków okolicznych krzewów oraz kwiatów. Skrzydlate przyjaciółki przynoszą do uli nie tylko cenną spadź z drzew iglastych oraz liściastych, ale też czerpią naturalne dobroci z kwiatów, które kwitną w okolicy. Dzięki temu łączą spadź z nektarem i tworzą pełen dobroczynnych właściwości miód nektarowo-spadziowy. 

Jak rozpoznać prawdziwy miód nektarowo-spadziowy? 

Wśród miodów kwiatowych, ten ze spadzią jest wyróżniającym się zawodnikiem. Miód ze spadzi iglastej oraz liściastej rozpozna każdy miłośnik pszczelich słodyczy, ale też amator! A dlaczego? Bo wystarczy odkręcić słoik miodu nektarowo-spadziowego i poczuć leśną nutę! Pamiętajcie, że to dominujący akcent, ale miód nektarowo-spadziowy zawiera także wyczuwalne nektarowe tony, dzięki zebranym pyłkom kwiatów. Prawdziwa nektarowo-spadziowa moc krystalizuje się wolniej, a także może przybierać kolor sięgający ciemnozielonego. 

Zastosowanie miodu nektarowo-spadziowego

Połączenie słodyczy nektaru kwiatowego z leśną nutą spadzi jest świetną kompozycją, którą możecie delektować się w wielu zastosowaniach w Waszej kuchni. Dodajcie nektarowo-spadziową słodycz do swoich posiłków. Psst… Podpowiadamy, jak w jakich wersjach my uwielbiamy ten miód!

  • jako składnik marynat do mięs 
  • jako aromatyczny dodatek do ziołowych herbatek, naparów 
  • jako dodatek do sosów i dressingów 
  • sprawdzi się w koktajlach mocy i energetycznych shotach 
  • doskonałe smarowidło do ciemnego pieczywa i maślanych bułeczek 

Pamiętajcie, by zachować pełnię właściwości tego miodu. A jak to zrobić? Wystarczy, że zadbacie o to, by dania i napary miały temperaturę poniżej 40 stopni Celsjusza! Bzz… Naturalne moce nie lubią wysokich temperatur ;)

Czy miód nektarowo-spadziowy jest odpowiedni dla dzieci?

Miód nektarowo-spadziowy z naszych pasiek to naturalne źródło mocy z natury i słodkiej energii o leśnej nucie. Nie ma przeciwwskazań do stosowania przez najmłodszych fanów łakoci - jednak zalecamy podawać dzieciom powyżej 1. roku życia. 

Gdzie kupić miód nektarowo-spadziowy? / Cena 

Miód nektarowo-spadziowy z naszych Pasiek to prawdziwa wariacja smaku, aromatu i podwójnie pyszna moc z natury, bo powstaje ze spadzi oraz nektaru. 

  • Bogatszy skład to też większy wysiłek i wyższa cena pozyskania miodu przez nasze pszczoły - a te cenią sobie współpracę z przyrodą! 
  • Miód z naszych Pasiek to pewność rozsądnego gospodarowania pszczelimi produktami i pracy w zgodzie z naturą, bo tak kochamy najbardziej! 
  • Miód nektarowo-spadziowy od naszych pszczół to w 100% naturalny miód, bez dodatków, bez polepszaczy. 
  • Oferując miód z naszych Pasiek dajemy gwarancję najwyższej jakości i zakupu z najlepszego polskiego źródła.
  • Dbałość o bliskość i relacje z naturą to kolejny atut w pracy naszych skrzydlatych przyjaciółek. 
  • Szklane słoiki pełne nektarowo-spadziowej słodyczy są warte każdej ceny, bo troszczymy się o każdy etap - od pozyskiwania miodu po pakowanie z zachowaniem zasad zero waste.

Informacje

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g % RWS*
Wartość energetyczna 1420 kJ / 334 kcal  17%
Tłuszcz 0,1g  0,1%
— w tym kwasy nasycone 0 g  0%
Węglowodany 83 g  32%
— w tym cukry 76 g  84%
Białko 0,5 g  1%
Sól 0 g  0%

Składniki: 100% miodu nektarowo-spadziowego

Dane techniczne

Szkolniaki ( od 7 lat) Nie
Przedszkolaki ( 3-6 lat) Nie
Maluchy (1-3 lat) Nie
Przekąski Nie
Wegańskie Nie
Bez glutenu Tak
Dla dzieci Nie
Na prezent Nie
Kiszonki Nie
Rozszerzanie diety - BLW Nie
Dla seniora Tak

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Co powiesz na…?

Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.

Martyna Di Giusto 
dietetyczka

Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.

Martyna Di Giusto dietetyczka

Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!

Martyna Di Giusto
Autorka receptury

Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.

Martyna Di Giusto
dietetyczka

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Martyna Di Giusto
dietetyczka
 

Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.

Alicja Golonka
dietetyczka 
 

Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.

Alicja Golonka
d
ietetyczka 
 

Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.

Alicja Golonka 
dietetyczka
 

Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.

Alicja Golonka
dietetyczka

Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!

Martyna Di Gusto dietetyczka

Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.

Martyna Di Gusto 
dietetyczka

Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!

Martyna Di Gusto dietetyczka
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium