Miód rzepakowy
towar niedostępny
Opis
Nasz miód rzepakowy ma kremową konsystencję, jasną barwę i łagodny smak. Poznajcie jego aksamitne dobro w towarzystwie wyraźnego aromatu kwiatów rzepaku. To z nich nasze pszczoły czerpią nektar. My zbieramy przygotowany przez pszczele robotnice miód i dzieje się magia! Miód rzepakowy bardzo szybko się krystalizuje i z koloru słomkowego przeobraża się w jasny, kremowy miód o maślanej konsystencji. Idealny do smarowania - palce lizać!
Właściwości miodu rzepakowego:
- jasna barwa
- kremowa konsystencja
- ma słodki, łagodny smak
- delikatny kwiatowy aromat
- szybko się krystalizuje i przybiera kremowy kolor
- łatwy do rozsmarowania
- smak uwielbiany przez dzieci i dorosłych
Miód rzepakowy to jeden z miodów tradycyjnych, który ma wiele właściwości i łatwo go rozpoznacie na naszej półce.
Dlaczego miód rzepakowy jest biały?
Widzieliście miód z rzepaku w płynnej postaci? Wiemy - trudno go spotkać. To miód, który bardzo szybko się krystalizuje - nawet tuż po odwirowaniu. Wszystko przez wysoką zawartość cukrów prostych - głównie glukozy, która wpływa na zachodzący proces. Miód rzepakowy przybiera wtedy kremową lub białą barwę. Bez obaw - nie traci swoich cennych właściwości!
Jak wygląda naturalny miód rzepakowy?
W postaci płynnej miód rzepakowy ma barwę słomkową. W trakcie krystalizacji przybiera jasny kolor, zmienia się w kremowy miód i stopniowo sięga nawet koloru białego. Jest delikatny i miękki, dzięki czemu łatwo go rozsmarujemy na naleśnikach, gofrach czy pieczywie.
Z czego składa się miód rzepakowy?
Miód rzepakowy z naszych Pasiek to bogactwo wartości odżywczych, smaku i mocy prosto z natury. Nasze pszczoły pozyskują cudowny nektar z kwiatów rzepaku, a następnie obserwujemy jak miód pięknie się krystalizuje - dzięki dużej zawartości cukrów prostych - glukozy i fruktozy. Biały miód jest jednym z najsłodszych i najdelikatniejszych miodów, pełen dobroci z natury.
Dla kogo miód rzepakowy?
Delikatny smak i masełkowa, przyjemna konsystencja zaprasza wszystkich fanów miodowych dobroci do delektowania się naturalną słodyczą i mocą właściwości. Łagodność sprawia, że dzieci kochają miód z rzepaku i jest on świetnym wstępem do miodowych przygód! A duża zawartość cukrów prostych dba o to, by również osoby starsze, aktywne fizycznie i te, które przechodzą okres wytężonej pracy umysłowej poczuły naturalną moc ożywienia i energetyczne wsparcie prosto z miodu rzepakowego.
Zastosowanie miodu rzepakowego
Miód rzepakowy polecamy:
- rozsmarowany na bułeczkach jak krem
- jako dodatek do ciast i wypieków
- jako dodatek do przestudzonej herbaty, letniego mleka lub kakao
- w naleśnikach i gofrach lub na nich
- z jogurtem i płatkami śniadaniowymi
- do przygotowania domowego izotonika: wystarczy letnia woda, miód i dobra sól
Biały miód rzepakowy o kremowej konsystencji to idealny przysmak dla fanów naturalnych słodkości, a przystępna cena to kolejny atut i wspaniałe zaproszenie do słodkiego świata natury. Spróbujcie jego cennych właściwości i odkryjcie ulubione połączenie.
Gdzie kupić miód rzepakowy? / Cena
Miód rzepakowy prosto z naszych Pasiek to pewność, że produkt jest w 100% naturalny i ma najwyższą jakość.
- Cena naszego miodu z rzepaku jest składową wielu etapów, od pozyskiwania miodu po pakowanie z zachowaniem odpowiednich warunków oraz zasad zero waste.
- Miód rzepakowy od naszych pszczół ma odpowiednią konsystencję i jest zawsze świeży!
- Z miłości do natury dbamy o każdy etap pozyskiwania miodu, bo najlepsze relacje z naturą to kolejna zaleta w pracy naszych pszczół.
- Szklane słoiki pełne rzepakowej słodyczy z naszych Pasiek to najwyższa jakość, smak i walory warte każdej ceny.
- Jeśli szukacie prawdziwego, kremowego miodu to hop do koszyka!
Informacje
Składniki: 100% miód nektarowy-rzepakowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g | % RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1357 kJ / 319 kcal | 16% |
Tłuszcz | 0 g | 0 % |
— w tym kwasy nasycone | 0 g | 0% |
Węglowodany | 79,5 g | 31 % |
— w tym cukry | 79,5 g | 88 % |
Białko | 0,3 g | 1 % |
Sól | 0 g | 0% |
Dane techniczne
Szkolniaki ( od 7 lat) | Nie |
Przedszkolaki ( 3-6 lat) | Nie |
Maluchy (1-3 lat) | Nie |
Przekąski | Nie |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | Tak |
Dla dzieci | Nie |
Na prezent | Nie |
Kiszonki | Nie |
Rozszerzanie diety - BLW | Nie |
Dla seniora | Tak |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.
Martyna Di Giustodietetyczka
Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.
Martyna Di Giustodietetyczka
Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.
Martyna Di Giustodietetyczka
Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.
Martyna Di Giusto dietetyczkaKolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di GiustoAutorka receptury
Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.
Martyna Di Giusto
dietetyczka
Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.
Martyna Di Giustodietetyczka
Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.
Martyna Di Giustodietetyczka
Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.
Martyna Di Giustodietetyczka
Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.
Martyna Di Giustodietetyczka
Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Martyna Di Giustodietetyczka
Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Alicja GolonkaMiodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.
Alicja Golonkadietetyczka
Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.
Alicja Golonkadietetyczka
Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.
Alicja Golonkadietetyczka
Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!
Martyna Di Gusto dietetyczkaKimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.
Martyna Di Gustodietetyczka
Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!
Martyna Di Gusto dietetyczka