Pyłek pszczeli w miodzie
towar niedostępny
Opis
Pyłek można stosować jako dodatek do koktajli, jogurtów czy owsianek oraz do porannych naparów.
Stosowanie pyłku w miodzie:
- Pyłek w miodzie jest łatwiejszy w stosowaniu niż pyłek suszony, ponieważ nie trzeba go moczyć w wodzie.
- Pyłek można dodawać do koktajli, jogurtu czy owsianki.
- Stosowanie należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek w miodzie można również podawać dzieciom - maksymalnie 1 łyżeczkę dziennie.
- Warto jeść przez 2-3 miesiące np. w sezonie jesiennym i wiosennym.
Informacje
Składniki:60% nektarowego miodu wielokwiatowego, 40% niezmielonego pyłku pszczelego.
Gramatura: 430g lub 1200g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g | % RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1515 kJ / 358kcal | 18% |
Tłuszcz | 4g | 6% |
— w tym kwasy nasycone | 1,2 g | 6% |
Węglowodany | 72 g | 28% |
— w tym cukry | 60 g | 67% |
Białko | 8,2 g | 16% |
Sól | 0 g | 0% |
Pyłek pszczeli może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować małej ilości i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).
Dane techniczne
Szkolniaki ( od 7 lat) | Nie |
Przedszkolaki ( 3-6 lat) | Nie |
Maluchy (1-3 lat) | Nie |
Przekąski | Nie |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | Nie |
Dla dzieci | Nie |
Na prezent | Nie |
Kiszonki | Nie |
Rozszerzanie diety - BLW | Nie |
Dla seniora | Tak |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di GiustoAutorka receptury