Gra Memo - Miodziś
towar niedostępny
Opis
Miodziś to ulubiony miś dzieci, który uczy je zdrowych nawyków żywieniowych i towarzyszy im przy okazji posiłków, zerkając wesoło z bajkowych etykiet Miodów dla dzieci Pasiek Rodziny Sadowskich. Tym razem nasz Miodziś zaprasza całą rodzinę do wspólnej zabawy! Będziecie razem ćwiczyć spostrzegawczość, rozwijać pamięć i koncentrację.
Informacje Gra Memo - Miodziś:
- gra zawiera 15 par okrągłych kart z ilustracjami Miodzisia (razem 30 elementów)
- Miodziś kocha ekologiczny styl życia, dlatego karty do gry wykonane są z trwałej tektury, a pudełeczko z kartonu
- karty mają okrągły kształt, a ich średnica to 6,5 cm. Nie ma więc obawy, że dziecko je połknie
- gra jest odpowiednia dla dzieci 4+, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby młodsze maluchy spróbowały swoich sił w misiowe MEMO :)
- Miodziś Memo to gra edukacyjna, która rozwija pamięć, spostrzegawczość i koncentrację oraz myślenie strategiczne u dzieci (i dorosłych też)
- Memo z Miodzisiem to również fantastyczny dodatek dla małych niejadków. Dzieci poprzez zabawę z Miodzisiem nie tylko ćwiczą pamięć, ale również poznają przygody misia, którego kojarzą z miodami dodawanymi do śniadania lub innych posiłków
- gra idealnie sprawdzi się na prezent dla dziecka
Miodziś zaprasza do zabawy!
Pomieszajcie karty i rozłóżcie je buzią misia do góry. Każdy gracz w swojej kolejce odkrywa 2 kółka, jeśli się od siebie różnią, zakrywa je z powrotem, a wszyscy starają się zapamiętać ich położenie! Jeśli uda Ci się odkryć dwie identyczne ilustracje, żetony są Twoje. Wygrywa ten, kto zbierze więcej par! :) Z czasem możecie utrudnić grę, np. wprowadzając obowiązujący czas gry.
Dla najmłodszych dzieci wersja uproszczona: pomieszaj karty i połóż je obok siebie. Razem z dzieckiem wskazuj pasujące do siebie ilustracje. Możecie też zacząć od mniejszej liczby par.
Dane techniczne
Szkolniaki ( od 7 lat) | Tak |
Przedszkolaki ( 3-6 lat) | Tak |
Maluchy (1-3 lat) | Tak |
Przekąski | Nie |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | Nie |
Dla dzieci | Tak |
Na prezent | Nie |
Naturalne kiszonki | Nie |
Rozszerzanie diety - BLW | Nie |
Dla seniora | Nie |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności






Olej z czarnuszki to prawdziwy mocarz na odporność! Dzięki tymochinonowi w nim zawartemu ma ogromny potencjał antybakteryjny, przeciwgrzybiczy, przeciwpasożytniczy, antyoksydacyjny, a także przeciwalergiczny! Stosuj go regularnie, aby wzmocnić swój układ immunologiczny.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Oxymel jest naturalnym wywarem, który był stosowany już wieki temu. Zebraliśmy najlepsze składniki wzmacniające odporność i z nich powstał oxymel. Łączy w sobie octy, cytrynę, cebulę, czosnek, miód, imbir i rozgrzewające przyprawy. Pij regularnie, by nie tylko poprawić odporność, ale także krążenie czy trawienie.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Pyłek pszczeli to kwiatowy pyłek przetworzony przez pszczoły. Jest źródłem wielu minerałów, aminokwasów, witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga w uzupełnianiu niedoborów pokarmowych, wzmacnia naszą odporność, naczynia krwionośne, pracę mózgu i wątroby.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Pierzga łączy w sobie pyłek pszczeli ze śliną pszczół i miodem. To prawdziwa bomba witamin, minerałów, związków antybakteryjnych, przeciwwirusowych i antyoksydacyjnych! Stosuj w celu wsparcia wątroby, pracy układu krążenia, w anemii, przy obniżonej odporności.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Kolagen rybi z witaminą C, liofilizowanym miodem i owocami jest doskonałym suplementem wspierającym nawilżenie i poprawę elastyczności skóry. Stosuj prewencyjnie zapobiegając powstawaniu zmarszczek, przy problemach z trądzikiem czy cellulitem. Pamiętaj, że synteza kolagenu w organizmie obniża się po 26. roku życia!
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Octy żywe są bogactwem żywych kultur bakterii. Nasze octy są żywe, niefiltrowane i niepasteryzowane co daje im niesamowitą wartość. Działają przeciwdrobnoustrojowo, mają pozytywny wpływ na układ trawienny, pomagają regulować poziom glukozy i cholesterolu.






Miody naturalne to skarbnica składników mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, witamin i wielu innych dobroczynnych składników. Ta kompozycja stworzona przez naturę poprawia naszą odporność, łagodzi stany zapalne układu pokarmowego, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Owoce liofilizowane powstają w procesie suszenia zamrożonych wcześniej produktów, co gwarantuje im niemalże identyczne właściwości odżywcze jak w przypadku świeżych owoców. Mogą być świetnym urozmaiceniem diety dzieci i dorosłych, dostarczają błonnika i witamin.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Miód Manuka MGO 250 to miód bogaty w wyjątkowy składnik jakim jest metyloglioksal - to on nadaje mu tak duże właściwości prozdrowotne. Warto go wprowadzić przy osłabionej odporności, dolegliwościach żołądkowych czy wspomagająco w infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Miód Manuka MGO 500 to miód o dużej zawartości metyloglioksalu. Jego wyjątkowy skład ma ogromny potencjał w leczeniu chorób takich jak: infekcja Helicobacter pylori, wrzody i nadżerki żołądka. Warto go wprowadzić w przypadku nawracających infekcji grzybiczych, bakteryjnych czy też przewlekłych stanów zapalnych żołądka.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny





Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Martyna Di Giusto dietetyk kliniczny




Miody z naturalnymi dodatkami to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naturalny, pszczeli miód z dodatkami to połączenie prozdrowotnych właściwości miodu i owoców czy przypraw. Nasze miody nie zawierają aromatów, lecz całe owoce poddane liofilizacji, co zapewnia im zachowanie swoich dobroczynnych wartości odżywczych.
Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam




Miodziś - miód ze spiruliną - faworyt moich dzieci, które mówią na niego "wodny" miodziś :). Nierozłączny kompan naleśników z serem twarogowym. Spirulina nie tylko nadaje miodowi pięknego, niebieskiego koloru, ale również jest bogactwem licznych składników odżywczych. Wspomaga działanie układu odpornościowego, co jest szczególnie cenne w okresie jesienno zimowym. Dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, dba o prawidłową pracę oczu.
Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam




Olej z czarnuszki - nasz numer jeden w okresie wzmożonych infekcji! Pijemy go wszyscy w naszej rodzinie! Najczęściej w towarzystwie łyżeczki miodu i odrobiny soku malinowego. Lista dobroczynnych właściwości czarnuszki jest bardzo długa. Do najważniejszych z nich zaliczamy poprawę funkcjonowania układu odpornościowego. Olej z czarnuszki ma udowodnione w badaniach właściwości immunomodulujące.
Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam




Oxymel łagodny dla dzieci - czyli mój as z rękawa na wszelkiego rodzaju kaszle i katary. Proces maceracji ziół, obecność miodu i octów (gruszkowego i jabłkowego) nadaje oxymelowi turbo właściwości zdrowotnych. Oxymel nie tylko potrafi złagodzić bóle gardła, ale również wspomaga działanie całego układu odpornościowego.
Alicja Golonka Dietetyk dla zapracowanych mam






Zakwasy z buraków dostarczają nam bakterii probiotycznych, antyoksydantów, witaminy A, C, E, K, a także witamin z grupy B. Są także źródłem żelaza, magnezu czy wapnia. Betaina zawarta w burakach rewelacyjnie wpływa na nasz układ krwionośny. Stosuj zakwas z buraka jeśli cierpisz na anemię!
Martyna Di Gustodietetyk kliniczny






Kimchi to kiszona kapusta pekińska z dodatkami takimi jak czosnek, imbir, cebula. Niepasteryzowane kimchi jest bogatym źródłem prebiotyków, bakterii Lactobacillus, witaminy C, A, beta-karotenu i minerałów. Dzięki zawartości tych składników wspiera nasz układ odpornościowy, pracę jelit, działa przeciwzapalnie i wspiera regulację cholesterolu.
Martyna Di Gustodietetyk kliniczny






Kombucha to orzeźwiający, fermentowany napój herbaciany zawierający pożyteczne bakterie kwasu octowego. Jest bogata w polifenole, witaminę C, kwasy organiczne. Wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!
Martyna Di Gustodietetyk kliniczny