Chrupiące, pachnące i pieszczące zmysły. Słodkie, z delikatnie wyczuwalnym aromatem pomarańczy i korzenną nutą. W dodatku, dzięki mące owsianej są pełne błonnika, a ich słodycz nie pochodzi z białego cukru, a z naturalnego miodu wielokwiatowego.
Ulubiony napój wszystkich, którzy kochają jesień oraz największa nadzieja tych drugich, aby oswoić chłodne miesiące. Herbata zimowa!
Długie wieczory, pora przeziębień i chęć otulenia się ciepłym kocykiem - bingo na tej wykreślance oznacza, że to idealna pora na złote mleko!
Miód spadziowy to zazwyczaj ciemny, pachnący lasem wyrób. Poznaj jego prozdrowotne właściwości oraz co zyskuje dzięki bliskiemu spotkaniu w miodem nektarowym w jednym słoiku!
Olej kokosowy to często bardzo egzotycznie pachnąca, tłusta i oleista maź, zazwyczaj stosowana w kuchni. Jak stosować go na włosy, by były miękkie i lśniące?
Alergie, astma, reakcje uczuleniowe i choroby skóry? Nic, z czym olej z czarnuszki sobie nie poradzi. Zobacz, jak to robi!
Kit pszczeli, czyli propolis, znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości.
Z tego wpisu dowiesz się, na co pomaga propolis, gdzie kupić propolis oraz jakie ma działanie zdrowotne. Poznasz również sprawdzony przepis na nalewkę z propolisu!
Nie każdy miód jest jednak naturalny, a co za tym idzie - zdrowy. Jak rozpoznać prawdziwy miód? Wszystkiego dowiecie się z lektury tego tekstu :)
Obok miodów, mamy przyjemność pomagać pszczołom wytwarzać produkty pszczele. Wśród nich, obok pyłku pszczelego i innych specjałów, zasiada gość specjalny: pierzga.
O miodach wiemy już całkiem sporo. Pora przybliżyć Wam inne produkty pszczele, które pozyskujemy dzięki mozolnej i ciężkiej pracy naszych bzyczących przyjaciół. Cykl o produktach pszczelich (innych niż miody) zaczynamy od pyłku pszczelego - sprawdźcie, jak go spożywać, żeby wyciągnąć z niego to, co najlepsze i najzdrowsze!
Możemy o sobie powiedzieć wiele, ale jedno z całą pewnością - jesteśmy pasjonatami pszczelarstwa. A wiecie jak to jest z kimś, kto połknął bakcyla, prawda? Chciałby o swojej pasji mówić i mówić, i mówić, i mówić… My mamy to szczęście, że naszą największą namiętnością, czyli pracą przy pszczołach, możemy dzielić się z wami.